Galvassāpes: 15 dabiski veidi, kā bez medikamentiem no tām atbrīvoties

Galvassāpes

Kā apturēt galvassāpes, ja tās ir ļoti stipras? Sākumā jāsaprot, kas izraisa tās, un kur tieši tu tās sajūti. Ir vairāsk dabīgās zāles un metodes, kā sāpes mazināt!

 

Galvas sāpes var radīt dažādi iemesli – piepešas izmaiņas ēdienkartē, pārāk ilgs vai pārāk mazs miega ilgums, stress, garas darba stundas, ēdienreizes izlaišana vai pārmērīgi ilga datora lietošana.

Galvas sāpes var izraisīt neizturamas sāpes līdzās nelabumam un dažkārt pat vemšanu.

Lasi arī: Slikts garastāvoklis, miegainība un galvassāpes. Kā apgaismojums ietekmē Tavu dienas ritmu

Daudzi cilvēki nezina, ka visizplatītākais galvassāpju iemesls ir dehidratācija. Aptiekās ir pieejami dažādi medikamenti, kas atbrīvo no galvassāpēm, taču tiem visiem ir potenciāli blakus efekti un tie var izraisīt citas Vese***as problēmas. Tā vietā, lai izmantotu ātrus risinājumus, izmēģiniet šīs dabiskās zāles un risinājumus, kas ir pierādījuši savu efektivitāti pat smagākajos galvassāpju gadījumos.

 

 

1. Galvassāpes – palīdzēs ūdens

voda

Galvassāpes nav neveselīgas pašas par sevi, galvassāpes ir pazīme, kas signalizē mums, ka kaut kas nav kārtībā, taču mūsu organisma vienmēr nesniedz skaidrus un nepārprotamus signālus, kā rīkoties.

Kad organisma atūdeņojas, mēs ne vienmēr jūtamies izslāpuši, un visbiežāk galvassāpes signalizē par dehidratāciju. Vairumam pieaugušo nepieciešami aptuveni divi līdz pieci litri ūdens atkarībā no viņu svara un dzīvesveida. Ja galvassāpju iemesls ir dehidratācija, tu vari viegli no tām atbrīvoties, dzerot daudz ūdens.

Sākoties pirmajām galvassāpju pazīmēm, vienkārši izdzer glāzi tīra filtrēta ūdens un turpini dzert pa mazam malciņam visu dienu. Kad ķermenis būs saņēmis vajadzīgo ūdens devu, sāpes automātiski sāks mazināties. Ja tu ciet no galvassāpēm, labāk izvairīties no dzērieniem, kas var dehidratēt tavu organismu, it īpaši no dzērieniem ar kofeīnu.

 

2. Masē skalpu, kaklu un auss ļipiņas

auksta_dusa-664x443

Vieglas masāžas veikšana var novirzīt domas no sāpēm, kā arī uzlabot As**s cirkulāciju un atbrīvot spriedzi. Pamatmasāžai maigi piespied pirkstus pie deniņiem un lēni paapļo.

Vai pamēģini citas metodes:

Veic skalpa masāžu. Ieej dušā un veic ilgu skalpa masāžu, mazgājot matus. Vai arī sausos matos iezied nedaudz kokosriekstu vai argana eļļas un tad veic skalpa masāžu.

Ievieto divas tenisa bumbiņas zeķē. Nogulies uz līdzenas virsmas un novieto bumbiņas tieši zem skalpa uz pakauša kaula un relaksējies. Sākumā vari sajust nelielu diskomfortu, bet tad tas izzudīs. Šī metode ir īpaši iedarbīga, ja ir sinusa galvassāpes.

Lasi arī: Kā apturēt galvassāpes: Šo 4 produktu trūkums organismā provocē spēcīgas sāpes galvā

Ja iespējams, palūdz kādam citam izmasēt kaklu un muguru. Masējot, fokusējies arī uz pakauša daļu.

Masē savas delnas mīksto daļu starp rādītājpirkstu un īkšķi. Nervu centri, kas tur atrodas, ļauj saspiesties As**svadiem tavā pierē.

Uz katras rokas stigri izmasē akupunktūras punktu, kur satiekas rādītājpirksts un īkšķis (otrais metakarpālais punkts). Labāk būs, ja kāds vienlaikus pamasēs tavas rokas, taču, ja tas nav iespējams, masē katru roku pamīšus piecas minūtes.

Maiga deguna tilta masāža var palīdzēt mazināt sinusa un migrēnas galvassāpes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu par pārējām metodēm un receptēm 

Leave a Comment