25 pazīmes, kas liecina, ka jau šobrīd esat veiksmīgs, bet nespējat to pamanīt

Šāds patstāvīgs stāvoklis un skaidrības trūkums var likt jums viegli noticēt, ka esat neveiksmīgs, kaut arī viss, kas notiek jūsu personīgajā un profesionālajā dzīvē, norāda uz citiem secinājumiem. Ja esat pārāk aizņemti savā dzīvē, cīnoties ar dažādiem “ugunsgrēkiem”, visticamāk, jūs nekad neatradīsiet laiku, lai pa īstam novērtētu savas dzīves veiksmes un sasniegumus. Jūs jau šobrīd varat būt veiksmīgs, bet, ka tāds esat – vienkārši neapzināties. Portāls apkopojis 25 pazīmes, kas liecina par veiksmi.

1. Jūsu dzīvi nenosaka ienākumi

Daudzi cilvēki jūtas piesaistīti nākamajai algas dienai, kurā viņi varēs īstenot iecerēto. Ja jūs esat spējīgi ikdienā nesatraukties par to, ka jums nebūs pietieami naudas līdz mēneša beigām, tad jūs noteikti esat veiksmīgs cilvēks. Jūs varbūt nevarat atļauties sev “Rolex” pulksteni, bet jūs nedzīvojat, uztraucoties par naudas lietām.

2. Jūs nemeklējat uzslavas
Uzslavu meklēšana pie saviem mīļajiem un kolēģiem ir kas tāds, no kā mēs izaugam savos pusaudža gados. Ja jūs neklīstat apkārt, gaidot, lai kāds jums uzsistu uz pleca darbā vai mājas, jūs esat daudz veiksmīgāks cilvēks nekā jūs pat varat iedomāties. Spēja darīt savu darbu, nemeklējot uzslavas, ir spēcīga garīgās drošības pazīme.

3. Jūs pārdzīvojat bez drāmas

Atskatieties uz jūsu dzīvi tikai gadu atpakaļ: vai jūs nedomājat, ka notikumi jūsu dzīvē ir kļuvuši mierīgāki – gan mājās, gan darbā? Ja tas tā ir, jūs, iespējams, varat teikt, ka dzīve ir tīri veiksmīga, jo haosa trūkums norāda uz kārtību un saskaņu.

4. Jums ir plāns
Veiksmes pamatā ir struktūra un ilgtermiņa plāns, lai nokļūtu tur, kur savā dzīvē vēlaties būt. Ja jums jau ir plāns, kam sekot savā dzīvē, lai sasniegtu mērķus, jūs jau esat pietiekami veiksmīgs. Daudziem cilvēkiem nav pat plāna.

5. Jums ir vairāk alku
Ja jūs no jebkuras situācijas dzīvē sagaidāt vairāk, jūs jau esat savā ceļā uz izdošanos. Ambīcijas un zinātkāre norāda uz apņēmīgu cilvēku, kurš meklē, kā sevi pilnveidot.

6. Jūs esat “cīrulis”
Jūs zināt veco sakāmvārdu – “Kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu (un noķer tārpu)”. Ja jūs vēlaties veidot veiksmīgu dzīvi, nav iespējams katru dienu sākt pēcpusdienā. Kad jūs esat izkāpuši no gultas un gatavi doties dzīvē, tas var liecināt par veiksmīgu dzīvesstilu un personību.

7. Jūs esat sociāli aktīvs
Panākumi nāk pa dažādiem ceļiem, par tiem liecina ne tikai amatu pakāpes vai jūsu atalgojums. Ja jūs esat spējīgi iesaistīties atšķirīgās situācijās, kur jums jāsastopas ar dažādiem “sociālajiem lokiem”, tas var liecināt par veselīgu un harmonisku dzīvi. Cilvēkiem nav noslieces pulcēties ap nepatīkamām personībām.

8. Jūs izrādāt savstarpēju cieņu
Veiksmei raksturīgs, ka tā rodas no jūsu dzīves pieredzes, tostarp no pūlēm un grūtībām. Ja jūs saprotat vērtību izturēties pret citiem ar cieņu, jūs jau pārvaldāt vienu no vissvarīgākajiem veiksmes aspektiem.

9. Jūs vēlaties palīdzēt citiem
Jūsu veiksme šajā pasaulē ir kas vairāk par jūsu automašīnas vērtību. Ja jūs spējat nodrošināt cilvēkiem cienījamu pamatu, lai viņi varētu strādāt vai rīkoties kā spēka pīlārs kolēģiem, veiksme ir tuvumā!

10. Jūs esat mērķtiecīgs
Ikvienam bez iekšēja dzinēja un gribasspēka būs grūti tikt cauri grūtībām un piedzīvot izdošanos. Ja jums nesagādā grūtības atrotīt piedurknes un ļaut rokām kļūt netīrām, jūs esat labāks nekā par sevi domājat.

11. Jums piemīt uzticība bez augstprātības
Milzīga atšķirība starp veiksmīgu cilvēku un tādu, kurš domā, ka ir veiksmīgs, ir veids, kā viņi rīkojas. Ja jūs varat parādīt īstenu pazemību citiem, vienlaikus iedvesmojot cilvēkus, kas ir grūtībās, jūs jau esat veiksmīgs.

12. Jūs esat cīnījies, kad bijis grūti
Mēs jau aplūkojām, kāpēc neveiksmes ir nepieciešamas, lai viss izdotos. Jums nepieciešams “atsisties pret zemi”, lai sasniegtu virsotni. Spēt ar cīņu iziet no neveiksmes un piedzīvot veiksmi, ir zīme, ka jūs esat cilvēks ar dzelzs gribasspēku un prātu, pietiekamu, lai dzīvē būtu veiksmīgs.

13. Jūs cenšaties pilnveidoties
Daudzi cilvēki nonāk iekšējā slazdā, ticot, ka viņi ir visu sasnieguši. Ja jūs vienmēr lūkojaties, kā uzlabot savu iepriekšējo sniegumu, kaut arī tas bija iespaidīgs, jūs sevi noskaņojat ilgtermiņa veiksmei.

14. Jums piemīt disciplīna
Disciplīna var starot tikai no veiksmīga cilvēka un, atskatoties uz to, kā jums gājis pagātnē. Mācīšanās, kā nepieļaut kļūdas un izdarīt pareizās izvēles, ir būtiski aspekti, lai jūs būtu veiksmīgs ilgtermiņā.

15. Jūs godājat pacietību
Pacietība ir tikums, ko izstaro veiksmīgi cilvēki. Bez pacietības var būt grūti ietekmēt iecerēto darbā vai privātajā dzīvē.

16. Jūs spējat pateikt “Nē”
Iepriekš mēs runājām par spēju izvairīties no vajadzības tikt slavētam – spēja pateikt “Nē” ir tas pats ideāls. Ja jūs spējat pateikt “Nē”, tad jūs jau esat spējis izvairīties no vajadzības izdabāt citiem. Tas liecina, ka esat veiksmīgs cilvēks.

17. Jūs labi pārvaldāt laiku
Spēja pārvaldīt laiku ir ilgtermiņa veiksmes pazīme. Spēt izmantot laiku ik dienas, lai jūs būtu produktīvs, ir veiksmīga cilvēka pazīme. Esiet spējīgs tikt galā ar daudziem uzdevumiem dienas laikā? Jūs jau esat veiksmīgs.

18. Jūsu draugi ir veiksmīgi
Veiksme, kas atrodas ap jums, ir vieglākais veids, lai jūs iedvesmotu. Ja ap jums ir cilvēki, kam dzīvē arī klājas labi, ir iespējams patiešām uzlabot un attīstīt sevi pareizajā virzienā.

19. Jūs nevainojat citus
Jūs esat sasnieguši dzīvē brīdi, kad jūs pilnībā saprotat, ko nozīmē uzņemties atbildību par jūsu dzīvi un darāmo, un nevainot citus par piedzīvotajām neveiksmēm. To drīzāk dod jūsu aktivitāte, nevis pasivitāte, kā arī iekšējais spēks dzīves pārveidei. Tas arī liecina par spēju aizsargāt sevi no apstākļiem, kas var jūs vest uz leju – virzienā, kurā nekārojat doties.

20. Jūs netērējat savu laiku
Jau sen pagājušas dienas, kad jūs ļāvāt citiem ieraut pienākumu jūklī un likt investēt jūsu laiku aktivitātēs, kuras uzskatāt par garlaicīgām vai pat neproduktīvām jūsu pašizaugsmei un pašcieņai. Jūsu lieliskā virziena izpratne iedrošina jūs zināt, ko vēlaties bez nepieciešamības citiem to apstiprināt.

21. Jūs esat neatlaidīgs
Jūs saprotat, ka vienkārši pateikt “jā” vai “nē” ir nepietiekami. Spēja skaidri paskaidrot jūsu iemeslus un vajadzības ir būtiska citiem, lai viņi saprastu, ka esat cilvēks ar savām domām un vajadzībām. Tas nenozīmē būt neelastīgam, bet tajā pat laikā būt saprastam, ka jūs nekad neļausiet kādam mainīt jūsu izvēlēto ceļu.

22. Jūs vienmēr esat pozitīvs
Jūs esat guvis smagu mācību, ka būt negatīvam vai skeptiskam, lai attaisnotu potenciālās sakāves un neveiksmes nekam neder. Būt negatīvam vai skeptiskam ne tikai liek jums justies nespējīgam un raižu pilnam, bet tas ietekmē galarezultātu. Esot pozitīvam un godīgam, tiecoties pēc mērķiem, jūs sevī atklāsiet cilvēku, kas patiešām sasniedz cerēto.

23. Jūs rūpējaties par savu veselību
Spēcīgs solis – labākas nākotnes un sapņu vārdā atmest sliktos ieradumus. Vai tā būtu smēķēšana, narkotiku lietošana, trekna vai cukurota ēdiena lietošana vai arī fizisko aktivitāšu neveikšana, jūs saprotat, ka, atstājot to visu aiz muguras, jūs kļūsiet par stiprāku cilvēku ar lielāku enerģiju un gribasspēku.

24. Jūs nemeklējat attiecības, lai atrisinātu personiskos jautājumus
Ir viegli paslēpt neveiksmes aiz muguras kādam, kurš jūs mīl. Bet šāda rīcība ir mazliet raksturīga nenobriedušiem cilvēkiem un tas attiecas uz abiem attiecībās esošajiem, jo tā kavē iespēju risināt reālus attiecību jautājumus un kaitē viens otram. Tā nav laba ideja – izvairīties palīdzēt otram kļūt par labāku cilvēku, tādēļ, ka ir vieglāk to nedarīt vai tādēļ, ka “lietas ir vienkārši tik labas kādas tās ir”.

25. Jūs esat nobriedis

Darbā parādās nevēlamas situācijas vai arī jums ir jāsastopas ar cilvēku, kurš jums rada problēmas. Veiksmes pazīme ir spēja nolikt malā personiskos aizvainojumus par labu profesionāliem ieguvumiem.

Ir svarīgi vienmēr sev atgādināt, ka veiksme nav kaut kas, ko var novērtēt ar materiālu mērauklu. Ja jūs spējat palūkoties uz savu dzīvesstilu un saprast, ka lietas, kuras jūs darāt, raksturo briedumu, kā arī sociālu un efektīvu dzīvesstilu, jūs jau esat daudz veiksmīgāks un par to liecina tas, ka jums nav nepieciešams uzsist uz pleca, lai jūs justos labi. Panākumi rodas, pieņemot jūsu pašu prasmes un spējas, nevis no tā, ko jums pasaka kāds svešinieks.

Avots:

aLA

Leave a Comment