3 pazīmes, ka esi gan racionāli, gan emocionāli domājošs

Tāpēc, ja kaut kādā dzīves posmā tevi ir dēvējuši par racionāli domājošu un varbūt kādā pavisam citā, par emocionālu – tu neesi vienīgais. Izrādās, ka radošiem cilvēkiem gan racionālā, gan emocionālā domāšana strādā unisonā, lai veidotu radošumu.

Psihologs Frenks Barons, kura darbs ir saistīts ar radošo prātu pētīšanu, vidējo “radošo cilvēku” ir raksturojis kā “vienlaikus primitīvu un izsmalcinātu, destruktīvāku, daudz trakāku un daudz saprātīgāku nekā vidumēra cilvēks”.

3 pazīmes, ka tu vienlaikus esi gan racionāli, gan emocionāli domājošs cilvēks.

1. Tu pat negribot pamani neloģiskās vietas filmas sižetā, bet tai pašā laikā lieliskas filmas var tevi līdz asarām aizkustināt. Varbūt tev piemīt prasme redzēt kārtību haosā. Tas nozīmē, ka vari noskatīties filmu, izlasīt grāmatu vai novērot situāciju dzīvē, kura šķietami ir haotiska un neloģiska. Taču tu spēj redzēt cauri šim haosam, neloģiskajai domāšanai un rīcībai, tu spēj noteikt, kas ir tā cēlonis. Intuitīva prasme, kura piemīt radošam cilvēkam – spēja rakt dziļi haosā un atrast jucekļa sakni.

No otras puses, ja tu esi radošs domātājs (gan emocionāli, gan racionāli domājošs), tevi līdz asarām var aizkustināt filma vai pat televīzijas reklāma. Tu esi jūtīgs pret to, kā emocijas spēlē savu daļu mūsu pasaulē.

2. Tu vienmēr domā, kā uzlabot sevi un savu nākotni, taču vienlaikus atmiņām piešķir lielu vērtību. Radoši domājoši cilvēki bieži vien meklē veidus, kā sevi uzlabot. Nav svarīgi, vai tās būtu jaunas nodarbības, kuras apmeklē, vai arī jauns veids, kā tu savu radošumu novadi materiālajā pasaulē. Pašuzlabošanās ir kā otrā daba tiem, kuri vienlaikus domā gan emocionāli, gan racionāli. Tas varētu atspoguļot pastāvīgo līdzsvara ieviešanu, kad tev ir nepieciešams domāt racionāli un emocijas nolikt malā – un otrādāk.

No otras puses, tie, kuri ir radoši domājoši, tik augstu vērtē atmiņas, ka bieži vien izmanto dziļākos, sirdij tuvākos dzīves mirkļus, lai projicētu tos radošā izpausmē. Radošā persona, kura pastāvīgi meklē pašuzlabošanās tehnikas, iespējams, izmanto to kā palīgu, lai spētu sadzīvot ar pagātnes atmiņām.

3. Tu mīli/tev pietrūkst kāds no tavām iepriekšējajām attiecībām, bet tava racionalitāte saka priekšā, ka tas neizdosies un tu nepieļausi atkārtotas kļūdas. Radoša cilvēka prāts bieži vien nonāk konfliktā, kad tiek apcerētas pagātnes attiecības. Emocionālā daļa varētu likt tev vēlēties pieturēties pie vecām atmiņām, veltīt papildu pūles, lai vērstu visu par labu. Kamēr racionālā daļa ieteiks tieši pretējo – izvairīties no kļūdu pieļaušanas divreiz, lai vari virzīties uz priekšu!

Secinājums

Fantastiskā lieta tiem, kuriem piemīt gan racionāli, gan emocionāli domājošs prāts, ir spēja būt elastīgam dažādās dzīves situācijās, kurās var būt nepieciešama kāda konkrēta veida domāšana (t.i – racionāla vai emocionāla), vai pat abas kopā. Tavs prāts ļauj tev ieraudzīt sarežģītas situācijas no unikālas perspektīvas. Protams, ja tu esi vienlaikus gan emocionāli, gan radoši domājošs, tas, visticamāk, nozīmē, ka esi arī radošs cilvēks, bet tas var arī nozīmēt, ka esi mazliet grūtāk izprotams un definējams. Tu esi unikāls cilvēks ar svaigu perspektīvu, kuru piedāvāt pasaulei.

Avots: Lifehack.org

la.lv

Leave a Comment