5 brīnišķīgas franču komēdijas rudenīgiem vakariem

 

(Ne)gaidītais princis – (Un prince (presque) charmant) – 2013

1

(Ne)gaidītais princis. Ciniķa, šķirteņa un karjerista Žana-Marka pelēkā ikdienība velk viņu arvien dziļākā muklājā. Dzīšanās pēc bagātības arvien vairāk attālina viņu no tuvajiem cilvēkiem. Aizrāvies ar jauna ceļa izstrādi pretī kārtējiem mērķiem, viņš gandrīz aizmirst par savas meitas kāzām. Divas dienas pirms lielā notikuma viņš steigā dodas ceļā, kas dažādu sakritību dēļ kļūst liktenīgs. Žans-Marks negaidīti kļūst par romantiskās un nesavtīgās Marī ilgi gaidīto princi.

Neprātīgās kāzas – (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?) – 2014

2

Meitas izdevušās laulības ir katra vecāka laime. Taču ko darīt, ja izredzētais kategoriski neatbilst gaišajām cerībām? Vernē kungs ar savu sievu vienmēr sapņojuši izdot savas četras meitas pie vīra ja ne prinčiem, tad, kā minimums, kārtīgiem franču katoļiem. Un, vēlams, tieši tajā baznīcā, kurā paši reiz devuši zvērestu viens otram. Tomēr trīs meitas izvēlējušās “ne tos īstos” vīrus – ķīnieti, arābu un ebreju. Ir pienācis svinīgais brīdis, kad arī ceturtā skaistule paziņo priecīgos jaunumus – viņa precas! Vai līgavainis būs atbilstošs vecāku sapnim vai arī tam nav lemts piepildīties? Zinām tikai vienu – mīlestība dara brīnumus!

Lasi vēl: 4 animācijas filmas, kas liek acīs sariesties asarām

Laipni lūdzam! – (Bienvenue chez les Ch’tis) – 2008

3

Vai nav brīnišķīga vēlme – dzīvot saulainajā Kasisā – paradīzes stūrītī, kurš atrodas netālu no Marseļas? Lai īstenotu šo sapni, kādas Dienvidfrancijas mazpilsētas pasta nodaļas priekšnieks Filips Abrams ir gatavs praktiski uz visu. Taču liktenim ir savi plāni attiecībā uz šo vīrieti, un šie plāni nekādā veidā nav saistīti ar Kasisu. Nenozīmīga dienesta pārkāpuma dēļ Filipu sagaida divu gadu “izsūtījums” uz Bergi.
Šokēts par negaidīto pārcelšanu, filmas varonis tomēr dodas norādītajā virzienā un atklāj sev citus Ziemeļus – bez rupjām radībām, runājošām nesaprotamā dialektā, un kā visai pieņemamu vietu laimīgai dzīvošanai.

Trakais pirmais gads – (I Give It A Year) – 2012

4

Šī filma ir franču, angļu un vācu kinematogrāfu kopdarbs. Džošs un Neta ir vislaimīgākie jaunie cilvēki pasaulē. Jaunlaulātie ir neprātīgi iemīlējušies un pat neiedomājas, ar kādām grūtībām, nepatikšanām viņiem būs jāsaskaras pirmajā kopdzīves gadā. Vai jaunizceptā ģimene spēs stāties pretī dzīves pārbaudījumiem un saglabāt mīlestību? Varbūt nevajadzēja steigties ar laulībām vai varbūt šie cilvēki nemaz nav piemēroti viens otram?

Maigās jūtas – (La délicatesse) – 2011

Burvīgā un veiksmīgā Natalī, nespēdama pārdzīvot mīļotā cilvēka zaudējumu, kādā parastā dienā, pati nesaprazdama, kādēļ, noskūpsta savu kolēģi. Pēc šī notikuma viņas dzīvē pilnīgi nekas nemainās, taču Markusam visa dzīve sagriežas kājām gaisā – viņš zaudē galvu un nolemj iekarot nepieejamās skaistules sirdi par katru cenu. Vai viņam izdosies īstenot iecerēto un viņu neiztraucēs veiksmīgāki un izskatīgāki konkurenti?

Avots: 

veselam_la.lv

Leave a Comment