6 zīmes, kuras liecina, ka tevi atlaidīs

1. Tavs darba grafiks sarūk
„Ja kāds no taviem kolēģiem sāk darīt to, kas būtu jādara tev vai tavs boss sāk delaģēt tavus pienākumus, tu, iespējams, tiec noņemts no grafika,” saka Salema. Tas var notikt lēnām, bet pat tad, tā ir liela zīme, kas liecina, ka viņš vai viņa mēģina pārorganizēt uzņēmumu darbam bez tevis.

Tas pats attiecas uz stundu samazināšanu. Pieņemsim, ka esi bārmenis vai viesmīle. „Ja tev sāk dot mazāk maiņu, iespējas ir, ka tev dod mājienu par atlaišanu,” saka Salema. Citiem vārdiem sakot, tā nav nejaušība, ka tev vairs tik bieži neliek strādāt. „Ja nezini iemeslu – iespējams, viņi grib pieņemt darbā kādu citu, pieļaujot, ka tavs sniegums nav gana labs – tu varētu gribēt noskaidrot iemeslu,” saka Salema.

2. Cilvēki sāk no tevis izvairīties
Paklau, ne visi spēj saglabāt akmenscietu seju, kad runa ir par noslēpumu glabāšanu. Ja kolēģis zin, ka tevi atlaidīs, viņš vai viņa nespēs uzvesties kā parasti tavā klātbūtnē. „Iespējams, ka tavi kolēģi izvairīsies no acu kontakta ieraugot tevi vai, iespējams, viņi vairs tevi nesauks pusdienās, kad visi dosies,” saka Salema. „Ja viņi sāk uzvesties dīvaini tavā klātbūtnē, tā ir zīme, ka kaut kas drīzumā notiks.”

3. Tu neesi ielūgts sanāksmēs
Iespējams tu redzi visus ieejam kādā telpā un tu neesi ielūgts. Vai, ja tu strādā attālināti, un tu neesi ielūgts uz conforenci kā parasti. „Ja šai kompānijai tu neesi vajadzīgs sanāksmēs, tas varētu nozīmēt, ka tu neesi vispār vajadzīgs,” saka Salema.

4.Kad jautā par atvaļinājuma laiku, tavs priekšnieks kļūst aizdomīgs
Tas izbrauciens vasarā uz pludmali, kuru vēlies, lai apstiprina? Nenotils, ja tavam priekšniekam nav nekādas saistības vairs ar to. „Ja viņa vai viņas atbilde ir ‘Ak, mēs vēl nezinām, kas noriks vasarā,’ un tad vienkārši novirzās no temata, tas nozīmē, ka viņi iztēlojas, ka tu līdz tam laikam būsi prom, bet tev vēl nav to pateikuši,” saka Salema.

5. Kompānija tika pārņemta vai pārpirkta
Lai kur tu strādātu – laikrakstā vai bārā – tā nekad nav laba zīme tavai nākotnei, ja kompāniju pārņem cits cilvēks. „Vienmēr būs saspringta situācija, kad jauns priekšnieks uzradīsies,” saka Salema. „Un tas varētu nozīmēt, ka viņi ieviesīs savus cilvēkus un atbrīvosies no vecajiem.” Tas notiek, ja norisinās štatu samazināšana – un tu varētu ietilpt tajā kategorijā.

6. Tu esi snieguma uzlabošanas plānā
Šī ir diezgan pašsaprotama zīme, bet tai jābūt izteiktai šā vai tā: ja tavs boss tevi uzrauga, ir liela iespējamība, ka viņš vai viņa tevi galu galā atlaidīs. „Iespējas ir, ka īstais iemesls ir tāds, ka viņi dokomentē visu, ko dari, lai tu nevarētu atgriesties un teikt, ‘Ak, es nezināju par šādu likumu’ kad viņi tevi atlaidīs,” brīdina Salema.

Un tagad daži noslēdzoši secinājumi: Tikt atlaistam nav patīkami. Tas liek tev kļūt eksistenciālistiskam un apšaubīt tavu vietu pasaulē. Bet, pat ja tas izklausās īpaši nevietā, reizēm tas ir labākais, kas ar tevi var notikt. Man tas tā bija. Jo, kad es tiku atlaista nolēmu doties ārpus štatiem un tas pavēra tik daudz durvju un lika man darīt tik daudz superīgu lietu, par kurām nekad pat nebūtu iedomājusies. (Es pavadīju mēnesi rakstot Kostarikā, aizceļoju uz Austrāliju, sāku satikties at puisi no Indijas un devos ar viņu palikt pie viņa vecākiem Ņūdelī, tās ir tikai dažas lietas.)

Tātad, kāda ir stāsta morāle? Ja jebkura no šīm zīmēm sāk parādīties, uzmanies – bet nekrīti panikā. Padomā soli uz priekšu, lai atrastu sev jaunu nodarbošanos, bet atceries: Tava karjera neplūdīs vienmērīgi. Un neaizmirsti – līkumoti ceļi ir paši interesantākie.

 

Avots: womenshealthmag.com 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ienāc un satiec savu veiksmi: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    Ne katrs var atļauties maksājot uzreiz nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti, nevis tikai nolūkoties uz tādām interneta fotogrāfijās. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment