Hurma Vese***ai: 7 vērtīgākās hurmas īpašības + labas receptes

Hurma Vese***ai

Hurma Vese***ai ir ļoti noderīga.  Saldās un, kā izrādās, arī ļoti vērtīgās hurmas parādīšanās veikala plauktos ir jāizmanto!

No vienas puses – hurma ir ļoti līdzīga tomātam, arī tekstūras ziņā, taču tomāts ne būt nav salds, lai gan… iespējams, ka ir arī daži izņēmumi. Iegādājoties hurmu, to būtu vēlams vēl nedaudz paturēt neskartu, lai tā kļūst mīksta un maiga, ar ļoti patīkamu tekstūru.

Lasi vēl: Vērtīgākās tomātu īpašības, par kurām tu līdz šim neko nenojauti; #6– neticami!

Hurma ir apveltīta arī ar ļoti specifisku (labā nozīmē) aromātu, turklāt tā patiešām ir ļoti vērtīga. Vitamīnu un minerālu komplekss, ko šīs, tā saucamās, ogas satur, ir daudz plašāks kā āboliem.

 

1. Hurma Vese***ai – tievēšana

Hurma satur ļoti daudz šķiedrvielu, turklāt, lai gan hurma satur diezgan lielu daudzumu cukura, šī oga ir mazkaloriju.

 

2. Hipertonijas profilaksei un ārstēšanai

Pie paaugstināta As**sspiediena ir ieteicams lietot 2 – 3 žāvētas hurmas dienā.

965

3. Zarnu darbības normalizēšanai

Hurma satur lielu daudzumu pektīna un šķiedrvielu, kas palīdz stimulēt zarnu darbību, izvadot pārtikas atliekas un attīrot organismu no toksīniem.

Lasi arī: Iedarbīgs sejas krēms no hurmas

4. Nervu sistēmas stiprināšanai

Tiem, kuri cieš no bezmiega vai nervu sistēmas traucējumiem, ieteicams ēst hurmu gan svaigā, gan žāvētā veidā. Divas hurmas dienā palīdz vieglāk pārciest nepatikšanas un izvairīties no stresa.

 

5. Sirdsdarbības normalizēšanai

Hurma ir nenovērtējams vitamīnu A, P, C, kālija, magnija un arī dzelzs avots, un visas šīs vielas cilvēkam ir nepieciešamas gan sirds mazspējas, gan anēmijas gadījumā.

Lai novērstu minētās Sli**bas, kā arī profilakses nolūkos būtu ieteicams apēst 1 – 2 hurmas dienā vai arī izdzert vismaz 100 ml svaigi spiestas hurmas sulas.

Hurma Vese***ai

6. Elpošanas orgāniem

Beta-karotīns un provitamīns A stiprina plaušu sieniņas, atbalstot elpošanas funkcijas darbību, tāpēc hurmu noteikti vajadzētu iekļaut savā uzturā arī smēķētājiem.

7. Antibakteriāls līdzeklis

Hurma stājas pretī slimībām, ko izraisa stafilokoks un zarnu nūjiņa, kā arī cīnās ar saaukstēšanos. Losjoni ar hurmas sulu ārstē brūces, furunkulus, apdegumus un iekaisumus, bet olu dzeltenumu un hurmas mīkstuma maska ir ļoti efektīva cīņā ar pinnēm.

Arī noderīgi: Mīļie cilvēki, tie kuriem garšo hurma, šis ir domāts jums. Ēdot ilgstoši un par daudz viss var beigties slikti! SPIED ŠEIT! 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu dažas labas Hurmas receptes

COMMENTS

Leave a Comment