8 nestandarta vīna izmantošanas veidi; Kaut būtu zinājusi #6 ātrāk!

1. Stiklu tīrāmais līdzeklis

Ja Tev ir aizķērusies kāda baltvīna pudele, bet tā ir atvērta vai tai jau ir beidzies derīguma termiņš, tad nebūtu prātīgi šo dzērienu izmest, jo ar to var aizstāt stiklu tīrāmo līdzekli.

1

2. Sejas maska

Sarkanvīnā ir ne mazums aminoskābju, kas ir lielisks antioksidants un spēj atjaunot ādas gludumu un elastību.

2

3. Vīna un tauku traipu tīrīšanai

Ja Tu nejauši ar sarkanvīnu esi aplējusi apģērbu vai mēbeles, tad šos traipus Tev var palīdzēt iztīrīt sausais baltvīns. Viss ir pateicoties tam, ka tajā ir augsts skābju un alkohola saturs, tāpēc šis vīns Tev var palīdzēt tik vaļā arī no tauku traipiem uz apģērba un mēbelēm.

3

4. Skaistiem matiem

Sarkanvīns satur resveratrolu, kas palīdz novērst matu izkrišanu un mīkstina matus, tāpēc itālietes bieži vien pēc mazgāšanas skalo matus sarkanvīnā.

4

5. Augļu dezinfekcijai

Sausajam vīnam piemīt arī pretmikrobu iedarbība, tāpēc, lai neitralizētu baktērijas un mikrobus, ar to var apstrādāt augļus un ogas. Pētījumu rezultāti liecina, ka sausais vīns dezinficē tieši tāpat kā ūdeņraža peroksīds.

5

6. Mazo augļu mušiņu noķeršanai

Populārs veids, kā atbrīvoties no mazajām mušiņām, ir ābolu etiķa slazda izmantošana, taču vīna smarža tās piesaista ne mazāk. Uztaisi papīra piltuvi, lai mušas nonāk burciņā un vairs netiek ārā!

6

7. Zilumu ārstēšanai

Vīns satur antioksidantus flavonoīdus, kas var paātrināt traumu sadzīšanas procesu, tāpēc, ja Tev pa rokai nav kāds ledus gabaliņš, pamēģini to aizstāt ar vīna kompresi.

7

8. Mēslojums

Dārznieki zina, ka ar sarkanvīnu var aizstāt kompostu, jo, pievienojot augsnei dažus pilienus vīna, tas aktivizē labvēlīgo baktēriju veidošanās procesu, kas pastiprinās stādu augšanu.

8

 

 

Leave a Comment