Anna Rozīte dalās ar ģimenes iecienītākās ābolu kūkas recepti

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Veselīgā dzīvesveida piekritēja, TV raidījumu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte ikdienā pārsvarā ēd veselīgu pārtiku un nepieskaita sevi pie kūku cepējām. Tomēr ir viena gadiem pārbaudītā kūkas recepte, kas Annu nevar atstāt vienaldzīgu.

Tā tiek cepta ik rudeni – slavenā Šarlotka jeb ābolu kūka, kas piepilda māju ar omulīgu aromātu un vēstī par rudens iestāšanos. Lai iedvesmotu Latvijas saimnieces dalīties savā pieredzē, piesakot savas kūkas recepti Signes Meirānes un Rimi izsludinātajā Latvijas simtgadei veltītajā projektā 100 kūkas un 1 svecīte, Anna pastāstīja par saviem saldumu baudīšanas paradumiem un padalījās ar savu vismīļāko ābolu kūkas recepti.

“Jāatzīst, ka es esmu liela kārumniece un saldumu mīle, taču mājās saldos ēdienus gatavoju ne tik bieži – pārsvarā kādos svētkos vai mūsu ģimenei nozīmīgos notikumos. Kad gatavoju saldos ēdienus bērniem vai kopā ar viņiem, tad uzsvaru lieku tieši uz produktu kvalitāti un ēdiena veselīgumu. Mēs mēdzam taisīt saldējumu tikai un vienīgi no sasaldētiem augļiem, cepam cepumus bez miltiem, rafinētā cukura, sviesta un olām, gatavojam svaigēdāju jeb raw konfektes un svaigo šokolādes krēmu,” stāsta Anna Rozīte.

Lai arī Anna ir veselīgā dzīvesveida piekritēja, viņa atzīst, ka visveselīgāk ir nevis atteikties pilnībā no kādām ēdiena grupām, bet ēst tās apzināti un ar mēru, ieklausoties sava organisma vajadzībās. Tāpēc arī viņas mājās ik pa laikam tiek ceptas kūkas. Sirdij un vēderam vismīļākā ir ābolu kūka, ko Annai cepa viņas mamma. Lai atsvaidzinātu un padarītu recepti interesantāku, Anna ieviesa arī pāris savus papildinājumus. Kviešu milti tiek aizstāti ar rudzu miltiem, bet saldumiņam tiek klāt pieliktas rozīnes.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts iesūtīt savu no paaudzes paaudzei nodoto vai nesen atklāto kūkas recepti un tās stāstu portālā www.gardezi.lv. Receptei jāpievieno arī fotogrāfijas ar gala rezultātu, kā arī pamatojums, kādēļ šī kūka ir cienīga iekļūt Latvijas mantojumu grāmatā 100 kūkas un 1 svecīte. Grāmatu atklās 2018. gada maijā, kad vienuviet satiksies visu recepšu autori.

Izmēģini arī pats pagatavot rudenim atbilstošu ābolu kūku pēc jaunas receptes!

Šķir otru lapu, lai redzētu recepti

Leave a Comment