Atslodze aknām. Pietiek tikai ar vienu dienu!

sieviete_dzer_teju
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā attīrīt aknas, prasa tikai vienu dienu.

* Vispirms jāpagatavo žulti dzenošs novārījums: sajauc svaigus vai žāvētus smiltsērkšķu augļus (3 ēdamkarotes), parastā pelašķa lakstus, dzelteno kaķpēdiņu ziedus un melleņu lapas (no katra pa 2 ēdamkarotēm), sasmalcinātas lakricas saknes, piparmētras un trejdaivu sunīša lakstus (no katra pa 1 ēdamkarotei). Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar puslitru verdoša ūdens, 6–8 stundas nostādina siltā vietā, tad izkāš.

Žulti dzenošas īpašības piemīt arī pieneņu un ceļteku novārījumam.

* Ēdamkaroti sasmalcinātu pieneņu sakņu un lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra uz lēnas uguns, pusstundu nostādina, tad izkāš.

Lasi vēl: Organisma attīrīšana 10 dienās. Ēdienkartes plāns

* Divas ēdamkarotes žāvētu sasmalcinātu ceļteku lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš.

Pirms aknu tīrīšanas jāsarīko viena atslodzes diena, bet no rīta jāiztaisa attīroša klizma. Pēc tam 2 ēdamkarotes žulti dzenošā līdzekļa atšķaida glāzē negāzēta istabas temperatūras minerālūdens un izdzer tukšā dūšā. Pēc 15–20 minūtēm izdzer otru tādu pašu porciju. Pēc tam apguļas gultā uz labajiem sāniem, labā kāja jāsaliec celī un divi karsti (dvielī ietīti) termofori jāpieliek aknu vietai – viens uz vēdera, otrs mugurpusē. Pēc 1,5–2 stundām termoforus noņem. Aknu tīrīšana ir pabeigta! Pēc 3–4 stundām var apēst salātus, kas pagatavoti no svaigiem kāpostiem un burkāniem bez jebkādām piedevām.

Leave a Comment