Bioloģiski aktīvās piedevas: lietot vai nelietot?

vitamini

Pēdējos gados bioloģiski aktīvās piedevas (uztura bagātinātājus) arvien biežāk sāk dēvēt par nākotnes preparātiem un pat XXI gadsimta pārtiku. Pietiek atsaukt atmiņā kaut vai rakstnieku fantastu darbus, kuros gan astronauti, gan citu planētu iedzīvotāji pārtika vienīgi no bioloģiski aktīvajām piedevām.

It kā jau patiešām ļoti ērti: nav nepieciešams rosīties pa virtuvi un gatavot, jo visas organismam nepieciešamās vielas ir vienā mazā tabletītē…

Taču, kā jau tas bija paredzams, arī šajā jautājumā speciālistu viedokļi dalās. Daļa uzskata, ka bioloģiski aktīvās piedevas neko citu, kā vien kaitējumu no nekontrolētās lietošanas nedod, un to pieaugošo popularitāti izskaidro ar intensīvajām reklāmas kampaņām. Citi turpretī šīs piedevas uzskata gandrīz vai par panaceju pret visām kaitēm. Bet patērētājs, kurš atrodas visam pa vidu un dzird gan vienu, gan otru viedokli, joprojām tā īsti nezina, kam tad ticēt: ir vai nav vajadzīgas bioloģiski aktīvās piedevas, kuras, jāatzīst, itin bieži maksā diezgan dārgi. Ir cilvēki, kas tīra principa pēc neizdod naudu par vitamīniem, toties cenšas maksimāli daudz lietot uzturā dārzeņus un augļus un dzer zaļo tēju, jo zina, ka tā tīra As**svadus.

Vai ar to vien pietiek, lasi tālāk!

Leave a Comment