Brokastis apēd pats… Bet ko vislabāk izvēlēties?

brokastis

Pirms metas dienas rituma trakumā, vispirms sevi jāuzlādē ar barības vielām. Tieši brokastīm ir uzticēta godpilnā misija nodrošināt organismu visu dienu ar vajadzīgo daudzumu ogļhidrātu, vitamīnu, olbaltumu un citām nepieciešamajām vielām.

Ne velti daba tā izlēmusi, jo tieši no rīta vielmaiņas procesi sasniedz savu maksimumu, kas dienas laikā pakāpeniski pazeminās. Starp citu, šo faktu ieteicams ņemt vērā, sadalot kaloriju daudzumu visai dienai.

Kas šorīt brokastīs?

Katrs sev izdarīs lielu pakalpojumu, ja no rīta apēstais būs ne tikai garšīgs, bet arī organismam veselīgs. Galvenais – brokastīm jāsniedz cilvēkam bauda, jānoskaņo dienai. Uzmanīgi ieklausoties sevī, katrs sapratīs, ko tieši viņš gribētu apēst brokastīs.

Dietologi iesaka rītu sākt ar glāzi ūdens, tējas vai sulas. Šķidrums palīdz organismam pamosties un aktivizēt gremošanas procesus. Rīta ēdienkartē var būt šādi produkti.

* Karsta putra (auzu pārslu, griķu, rīsu). Tā palīdz kļūt mundrākam, attīra zarnu traktu un pie viena kontrolē tauku uzsūkšanos no dienas laikā apēstajiem produktiem. Nav liela bēda, ja kādam putras negaršo kopš bērnības – tās var aizvietot ar sausajām brokastīm: pārslām vai musli (kas kuram vairāk garšo).

* Glāze piena vai kefīra, biezpiens. Šie produkti piegādā organismam kalciju, A vitamīnu un B grupai piederīgos vitamīnus.

Lasi arī: Lūk, kas tev ir jāēd brokastīs, ja gribi notievēt!

* Maize no rupja maluma miltiem, apziesta ar medu vai džemu. No rīta brokastīs var atļauties pat pāris šķēlītes.

* Olas (omlete vai vēršacs) ar svaigiem dārzeņiem, siera gabaliņiem un zaļumiem.

* Glāze svaigi spiestas sulas, tasīte kafijas.

Kā liecina statistika, cilvēki, kas raduši brokastot, daudz retāk ir pakļauti stresam nekā tie, kas brokastis izlaiž. Arī tas ir iemesls sākt dienu pareizi.

Leave a Comment