Cik daudz kafijas dienā drīkst dzert

coffee_cup-of-coffee-beans-2560x1600

Parasti mēs kofeīnu uzņemam kafijas, tējas, gāzētu dzērienu un enerģijas dzērienu veidā, lai uzlabotu kognitīvās funkcijas, atbrīvotos no slikta noskaņojuma un vienkārši pamostos. 

Daudzi mēdz justies tā, ka viņi nevar uzsākt darbadienu, ja nav izdzēruši vismaz vienu vai divas tasītes kafijas. Tāds kafijas daudzums, protams, ir pilnīgi nekaitīgs, taču, kas notiks, ja Jūs katru dienu izdzersiet trīs, četras vai vairāk tasītes ar šo uzmundrinošo dzērienu?

Lasi vēl: Negaidīti, bet fakts – lūk, kā trīs tasītes kafijas dienā ir spējīgas ietekmēt Tavu organismu!

 

Ko dara kofeīns

Kofeīns – tas ir stiprs stimulators, kas vispirms ietekmē tieši mūsu centrālo nervu sistēmu. Tas aktivizē galvas smadzeņu darbību un uzlabo mūsu koncentrēšanās spējas.

 

Kāds kofeīna daudzums ir nekaitīgs

Lielākā daļa ekspertu, kas pēta kofeīnu, piekrīt tam, ka 300 miligrami kofeīna dienā nekādus draudus pieauguša cilvēka organismam nerada. Aptuveni tik daudz kofeīna mēs varam iegūt no trīs tasītēm kafijas. Šāds daudzums kofeīna papildina enerģijas krājumus, palīdz tikt galā ar nogurumu un dod vairāk izturības fizisko aktivitāšu laikā.

Grūtniecēm ir ieteicams kofeīna patēriņu ikdienā samazināt vai pārtraukt to uzņemt pavisam, kā arī tas noteikti netiek rekomendēts bērniem.

 

Ja kofeīna ir par daudz

Kofeīna lietošana ikdienā vairāk par 300 miligramiem var izsaukt pastiprinātu uzbudinājumu, kurš provocē nervozu un noraizējušos stāvokli. Liels kofeīna daudzums var Jūs padarīt viegli nokaitināmus, izsaukt bezmiegu, satraukumu un pat novest pie problēmām ar gremošanas sistēmu.

Kofeīns var iedarboties kā diurētisks līdzeklis, tāpēc kafijas vai kofeīna saturošu dzērienu lietošana lielos daudzumos var izsaukt organisma dehidratāciju.

 

Lasi vēl: Kā zīlēt kafijas biezumos, lai uzzinātu savu nākotni

Samazināt vai pārtraukt pavisam

Krasa un pilnīga atteikšanās no kofeīna lietošanas var izprovocēt galvas sāpēs un uztraukumu. Šie simptomi pazudīs pēc kādas nedēļas, taču Jūs varat no kofeīna atteikties pakāpeniski un izvairīties no šāda stāvokļa.

Leave a Comment