Deviņu bērnu ģimene izrāda, kā dzīvo un sūkstās par atbalsta trūkumu

600452_467460220014323_1799208893_n

Deviņu bērnu ģimene Varakļānos televīzijai izrādījusi, kādos apstākļos dzīvo, veltot pārmetumus atbalsta trūkumam daudzbērnu ģimenēm, par ko tik daudz tiekot runāts, bet reālajā dzīvē, kas nenotiekot.

Ģimene uz savu māju bija aicinājusi TV3 raidījumu “Bez Tabu”.

“Mēs jau pie tā neesam vainīgi, ka mēs pēkšņi nevaram. Man ir pašai pensija 72 eiro, vīram – 106 eiro. Tā mēs arī dzīvojam,” atklāti stāstīja Laila Zepa, izrādot pašvaldības piešķirto māju. Tiesa, ienākumus vēl ģimene gūst arī no mātes un tēva invaliditātes pensijas.

Lasi arī: Tests tikai sievietēm. Vai jūsu laulība/attiecības ir izdevušās?

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO un uzzinātu, ik ģiemenei kopā sanāk ienākumi mēnesī

COMMENTS

  • <cite class="fn">ilzuks</cite>

    Tada ir dzive.mums jasudzas ka mums nav savas majas dzivoja pie saimnieces ar 5 berniem kur pat smagi slims.prasi vai neprasi tapat mums nepiegriez veribu.kuram slimam bernam vaig ratinkreslu kur ir ta atbalsta

  • <cite class="fn">Dačele</cite>

    Njā…Ne kauna, ne goda. Vai tiešām ir jāpieprasa?! Šeit pat neizskatās, ka kāds kaut ko lūdz! Bet man vajag, man pienākas, es gribu, dodiet!!!
    Katra paša izvēle laist pasaulē TIK daudz ‘bērnus. Un šajai ģimenītei jau nu nav ne tuvu slikti apstākļi. Pat abiem strādājošiem nav māju, vairāki TV, dators, brīvpusdienu utt… Iedod mazo pirkstiņu, paņems visu roku.
    Nevienam nav pienākums uzturēt JŪSU bērnus. Tāda sajūta, ka tos bērnus dzemdē tikai un vienīgi lai kaut ko pēc tam pieprašitu. Skumji 🙁

  • <cite class="fn">Vigo</cite>

    lai izslēdz elektrisko kamīnu,būs vairāk naudas.

    • <cite class="fn">Lilita</cite>

      Gimene domā tikai ar galviņu , nevis ar galvu! Patērētāju paaudze būs kupla, mums pienākās – dodiet!!!!!

  • <cite class="fn">nav</cite>

    Mums ar kāds traktors noderētu, ar ko dārzu apstrādāt……. Nezinu, vai mūsu valstī vispār ir varianti? – Ja paveicās strādā, ja ne diedelē…. Bet šī ģimenīte pāršāva pār strīpu 🙁

  • <cite class="fn">dzintra</cite>

    ar galvu un ar rokām vajag strādaat nevis ar apakšu……… diedelētāju ģimene no pirmā skata. johaidī. vairāk kā tūkstotis un nemāk izdzīvot?

  • <cite class="fn">SO</cite>

    es arī izaugu 9.bērnu ģimenē,nekad trūkumu neizjutu,vienmēr paēduši,apģērbti bijām,visi lieli savās dzīvēs UN NEKAD NEATMINOS,KA MANAI MĀTEI BIJA KĀDI PABALSTI.VNK TAGD TAUTA TĀDA PATĒRĒTĀJU SURIKI,LAIŽ PASAULĒ BARU BĒRNU,BET RŪPĒTIES NEGRIB UN NEVAR.TAD JĀSAKA TĀ,LAID PASAULĒ TIK BĒRNUS,CIKUS VARI IZAUDZINĀT!!!!!

  • <cite class="fn">Lola</cite>

    Nesaprotu, kāpēc tik daudz ažiotāžas ap šo ģimeni. Vai tiešām Latvijā nav trūcīgu ģimeņu par ko rakstīt, vai varbūt tie kas tiešām ir trūcīgi, tiem kauns diedelēt. Šie ir vienkārši bezkaunīgi ļautiņi, kas gaida ka kaut kas kritīs no debesīm un pašiem nekas nav jādara. Mājās cūku kūts, vai tad lai sakoptu māju vajadzīgi pabalsti? Varbūt pamēģināt kaut ko arī pašiem darīt, nevis diedelēt!

    • <cite class="fn">Wasja</cite>

      Jus vel normali dzivojat , jus vel sudzaties ..cikstatuli.! Man personigi ir pazistamas ģimenes kuras vel sliktak dzivo …ka jus. Kam pat naw naudinas lai samaksatu par televiziju , internetu, eletroenerģiju utt.. vini nesudzas. Jums 3 tv, 2 datori , telefoni ….. ko jus vel gribiet …. masina jums vel vaidziga . Ka jums naw kauna, diedeletaju bars. Ta jau jusu pasvaldiba nak preti cik var ….. ko jus atlaujaties Pasiem japadoma …. nevis jasudzas un meklejiet darbu ….. nevis prasiet pašvaldibai. Kaunaties ….. beskauunas ……….

  • <cite class="fn">nuja</cite>

    pēc video noskatīšanas,tādas divejādas sajūtas.
    nekaunība sit augstu vilni,tas viens,otrs,nu ir tomēr jādomā,cik bērnus spēj pabarot,izaudzināt,izskolot,nevis pieprasīt vislaik.Nekas nevienam viņiem nav jādot,man arī neviens neko nedod!!

  • <cite class="fn">Vita</cite>

    tētis nomira kad mazākai māsiņai bija 3gadi, un bijām 7bērni. Manai mammai neienāca prātā kad vajadzētu saukt televīziju, vai iet pēc pabalstiem! Viņai bija lepnums un bija strādīga. Iemācīja mūs strādāt no mazām dienām, bet nevis lūgt un diedelēt! Par to esam savai mammītei ļoti pateicīgi. Starp citu viña bija arī invalīde. Tad vajag strādāt, izaudzināt sev un domāt ar galvu.

  • <cite class="fn">Marika</cite>

    Viņiem ir platekrāna tv un kadi divi datori.. nopietni? Cilveks ar vienu bernu ģimenē nevar atļauties divus stacionāros datorus, platekrāna tv un tādu kamīnu.. Viņi grib lai viņiem uzdāvina deviņvietīgu mašinu, latvijā nevar parasts cilvēks sev atļauties parastu mašinu, kur nu vēl uzdāvināt viņiem tādu mašinu.. viņi sūdzās par kredītiem, visiem ir lieli kredīti un visi mēģina izvilkt ar Latvijas minimālo algu kura ir lielākkajai daļai iedzīvotājiem, kuriem ir bērni, viņi vēl sūdzās ka viņiem nepietiek ar pusottu tūkstoti.. Viņi nav vienīgie kam latvijā ir grūta dzīve.. un viniem pašvaldība māju piešķir, kamēr mēs pārējie īrējam diezgan dārgus dzīvokļus.

  • <cite class="fn">Es</cite>

    Ir citas ģimenes,kas vēl krietni sliktāk dzīvo,kā šī.un nečikst.Šitai ģimenei tiešām iedod mazo pirkstiņu paņems visu roku.

  • <cite class="fn">Modris</cite>

    Bljaaviens, ar smadzeneem draudzeeties vajag, kada xuja peec bljaut ezt 5 un vaoraak beerniibu s, debiili esat? Es kaartiigi straadaajot 3 uzturu…….

  • <cite class="fn">Lancelots</cite>

    Paši vainīgi, nevajag taisīt vairāk bērnu, kā var apgādāt.

Leave a Comment