Dievišķais auglis – mango; ne tikai pasakaini gards, bet arī dziedniecisks!

 

i-benefici-del-mango

Jau no senseniem laikiem cilvēki savā labā ir izmantojuši mango dziednieciskās īpašības. Mango auglim piemīt augsta enerģētiskā vērtība. Tas satur daudz A, C, E vitamīna, kalciju, dzelzi, magniju un mangānu.

Labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu, uzlabo vielmaiņu un imūnsistēmu, stiprina sirdi. Pētījumos konstatēts, ka tas kavē arī vēža šūnu veidošanos organismā.

health-benefits-of-mango-juice

Mango ieteicams ļaudīm, kas cieš no reimatisma un cukura diabēta. Mango sula, sajaukta ar burkānu sulu, jālieto tiem, kas sirgst ar urīnceļu infekcijām un nierakmeņiem. Vērtīgās vielas mango sastāvā mazina stresu, uzlabo matu un ādas stāvokli, veicina smadzeņu darbību.

 

Lasi vēl: 8 vērtīgākās banānu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti; it īpaši #6!

 

No mango spiež sulu, gatavo kompotus, saldos ēdienus un kokteiļus. Šī augļa mīkstums labi sader ar dažādi gatavotu gaļu, dārzeņiem, rīsiem un kuskusu. Ēdot svaigu mango, ieteicams uzpilināt tam dažus pilienus eļļas, jo tādā gadījumā vērtīgās vielas labāk uzsūksies.

chicken

Lai organisms uzņemtu visu vērtīgo, kas ir mango, svarīgi izvēlēties nogatavojušos augli, tāpēc vispirms rūpīgi jāaplūko miza. Tai jābūt gludai, ar vaska spīdumu, nebojātai. Auglim jābūt stingram, bet, piespiežot stiprāk ar pirkstu, tajā jāpaliek mazām iedobītēm. Ja auglis ir ļoti mīksts, to iegādāties nevajag. Arī tad, ja tam ir pelēcīga nokrāsa vai melni plankumi, šis auglis, visticamāk, izrādīsies bojāts. Gatavam mango ir stipra, bet patīkami saldena smarža. Ja tomēr esat iegādājies līdz galam nenogatavojušos augli, bēda nav liela. Istabas temperatūrā mango auglis būs gatavs pēc pāris dienām. Gatavs mango jāglabā tumšā un vēsā vietā, bet ne ledusskapī, jo tur tas sāks apbrūnēt un pelēt.

la.lv

Leave a Comment