«Es visu laiku gribu dzert» sešgadīgam zēnam tiek atklātas 80 gadus veca cilvēka nieres

Ār*ti atklāj, ka zēnam, kuram visu laiku slāpst, nieres ir tādā pašā stāvoklī kā astoņdesmitgadniekiem.

Sešus gadus vecam zēnam, kurš teju nepārtraukti lieto šķidrumu, ārsti atklājuši renālo displāziju, kuras dēļ viņa nieres ir tik sliktā stāvoklī kā 80 gadus vecam, padzīvojušam cilvēkam.

Stokportā dzīvojošais Zaks Tīrnijs tika nogādāts Slim**cā pēc tam, kad viņa vecāki ievēroja, ka zēnu visu laiku moka slāpes.

Visbeidzot ārsti atklāja, ka Zaka nieres funkcionē vien 25 % apmērā – tas nozīmē, ka viņam pirms pubertātes iestāšanās jāveic vai nu nieru transplantācija vai arī dialīze.

Viņa ģimene tagad vēlas plašāk informēt sabiedrību par nieru problēmām un piesaistīt papildus līdzekļus Apvienotās Karalistes Nieru slimību izpētes centra vajadzībām. Viņi apgalvo, ka šai bezpeļņas organizācijai netiek piešķirts tik plaša mēroga finansējums kā citām.

Zaka mamma Mišele Tīrnija (36) stāsta raidījuma “Manchester Evening News” reportieriem:

Es esmu medicīnas māsa, tādēļ sapratu, ka kaut kas ar Zaku nav īsti kārtībā. Viņam visu laiku slāpa.

Dažkārt mēs naktī piecēlāmies un ievērojām, ka Zaks dzer ūdeni no krāna, turklāt viņš neauga tik ātri kā viņa vienaudži.

Tā ir šausmīga Sli**ba, kas ātri spēj paņemt cilvēka dzīvību. Par spīti Sli**bai, Zaks ir dzīvīgs puika, kurš labprāt iztēlojas savas nieres kā divus mazus cilvēciņus. Viņš ir drošsirdīgs un viņu interesē, kas notiks nākotnē.”

Ģimene savā mājā rīkoja pasākumus, kuru ietvaros iegūtās 2 000 Lielbritānijas mārciņas ziedoja Apvienotās Karalistes Nieru slimību izpētes centram.

Lasi vēl: Čili pipari – veselīgi, palīdz zaudēt svaru, bet tajā pašā laikā var izraisīt VĒZI!

Zakam ir arī tēvs Deivids (38), māsas Aoife (8) un Niama (5), kā arī jaunākais brālītis Semjuels, kurš ir tikai gadu vecs.

Šobrīd zēns vēl spēj dzīvot visai normālu dzīvi, tomēr tiklīdz nieru funkcionalitāte nokritīsies zem 20%, viņš vairs nespēs darīt lietas, kuras tik jaunā vecumā uzskata par pašsaprotamām.

Jau tagad viņam jāievēro visai stingra diēta – ārsti noteikuši dienā pieļaujamo olbaltumvielu, piena produktu un tauku daudzumu.

Zaka ģimene ir pateikusies ikvienam, kurš finansiāli palīdzējis viņus atbalstīt. Mērija Dīna (59), Zaka vecāmāte papildina: “Visi ir tik pretimnākoši. Nieru Sli**bas nav tik plaši izpētītas kā citas saslimšanas. Ziedotā nauda noteikti palīdzēs iegādāties dialīzes iekārtas un uzlabot tādu bērnu dzīvi kā Zaka.”

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment