Esi slinka? Izmēģini šo japāņu tehniku, un slinkums pazudīs kā nebijis!

Japāņu kultūra saistās ar aktīvu dzīvesveidu un fokusēšanos uz saviem mērķiem. Ja esi slinka, tas varētu būt īsts izaicinājums.

Tieši šī iemesla dēļ japāņi izmanto īpašu tehniku, kas garantē to, ka cilvēka slinkums nenostāsies ceļā viņa mērķiem.

Kaizen, japāņu vienas minūtes princips, cilvēkam ir jāizpilda tikvien kā vienu minūti dienā, kuras laikā viņš praktizē kaut ko, no kā vēlāk ir iespējams gūt labumu. Āķis tajā ir tāds, ka šī tehnika katru dienu ir jāizpilda vienā un tajā pašā laikā, lai tu sevī audzinātu disciplīnu.

Labākais Kaizen tehnikā ir tas, ka pat slinkākais cilvēks pasaulē spēj dienā veltīt vienu minūti tam, kas viņu dara patiesi laimīgu. Kamēr stundu garas nodarbes sākotnēji var šķist kā milzīgs izaicinājums, pat viena minūte spēj veikt lielas izmaiņas. Tajā pašā laikā slinkie cilvēki varētu domāt, ka viena minūte nav nekāda upurēšanās, tomēr tur viņi maldās.

Attēlu rezultāti vaicājumam “kaizen”

Lasi vēl: Lūk, ko nozīmē gribasspēks – šo cilvēku ķermeņa pārvērtības iedvesmos arī tevi! Īpaši #12

Kaizen ir metode, kas darbojas praktiski jebkurā jomā, un tas ir tas, kas to padara tik vienreizēju. Vai nu tu vēlies minūti dienā izpildīt kādu sportisku vingrinājumu, lasīt grāmatu, iemācīties jaunu valodu – šī minūte laika gaitā veidos daudz ilgāku laiku, radot nepieciešamo rezultātu.

Šī metode ir arī lielisks veids, kā pārvarēt pārāk zemu pašvērtējumu, ko var panākt, minūti dienā mēģinot darīt ko jaunu. Kaizen ir perfekts veids, kā sākt darīt kaut ko nebijušu. Neļauj neilgajam laikam samazināt šīs darbības vērtību, jo tad, kad šīs minūtes summējas nedēļās un mēnešos, tu būsi sasniedzis ko jaunu un vērtīgu.

Izmēģini, un tu nebūsi vīlies!

Avots: shareably.net

Leave a Comment