Gadu no vietas tikai kartupeļi? Lūk, kas ar tevi notiktu!

Jo aizņemtāka kļūst mūsu dzīve, jo grūtāk ir sevi motivēt  veselīgam dzīvesveidam. Ja arī izdodas atrast gribasspēku, tad ir grūti izlemt, kā to likt lietā.

Ja pietiekoši daudziem cilvēkiem pajautātu, kāds ir labākais veids, kā dzīvot veselīgi, varētu saņemt miljons atbilžu.

Viena no tām nāk no 36 gadus vecā Endrjū Flindersa Teilora, kurš ir izlēmis veselu gadu pārtikt tikai un vienīgi no kartupeļiem. Kas viņam īsti bija padomā un vai tas tik tiešām bija pareizs lēmums?

Teilors nav profesionāls sportists, bet viņa hobijs ir laivošana ar smailītēm.

2

Pēdējo divu gadu laikā viņš nav bijis apmierināts ar savu fizisko formu un svēra vairāk nekā jebkad agrāk.

Viņš stāsta, ka vēlējies uztvert pārtiku kā degvielu, nevis kaut ko, kas kontrolē viņa dzīvi. Tāpēc viņš izlēma veselu gadu pārtikt tikai no kartupeļiem. Tos var pagatavot dažādos veidos, piemēram, izcept pankūkas.

Ja vēlies apēst gandrīz trīs kilogramus kartupeļu dienā, tad vajadzēs arī ieviest dažādību.

Lasi vēl: 10 populāri pārtikas produkti, kuri bieži vien ir pārbagāti ar kaitīgām E-vielām

4

Jau pēc mēneša viņš bija zaudējis 10 kg. Teilora ārsts apstiprināja, ka šī ideja ir laba, taču ieteica diētu papildināt arī ar saldajiem kartupeļiem.

Ņemot vērā to, kādas tik nav diētas, šī nepavisam nav tā sliktākā, jo kartupeļi ir labs kālija, C vitamīna un šķiedrvielu avots.

Tomēr uztura speciālists Kriss Voits (Chris Voight) ir noskaidrojis, ka šādai diētai ir arī ēnas puses.

Izrādās, ka kartupeļi nesatur pietiekoši daudz olbaltumvielu, kalcija, kā arī A, E un K vitamīna.

3

Lai nodrošinātu pietiekoši lielu kalcija daudzumu, Teilors pievieno kartupeļiem arī sojas pienu. Viņš atzīst, ka ir gatavs pārtraukt šo diētu, ja radīsies kādas problēmas. Daudzi uztura speciālisti tomēr ir vienisprātis, ka nevar pārtikt tikai un vienīgi no kartupeļiem.

Turklāt ir svarīgi atcerēties, ka nepietiek tikai ar svara zaudēšanu. Piemēram, uztura speciālists un profesors Marks Haubs (Mark Haub) veica eksperimentu, divus mēnešus pārtiekot tikai no saldajām un sāļajām uzkodām, piemēram, cepumiem un čipsiem. Viņš zaudēja 12 kg, un holesterīna līmenis bija normas robežās, bet viņš un daudzi citi ārsti tik un tā neiesaka šādu diētu. Haubs uzņēma par 1000 kalorijām mazāk nekā vajag, un šāda diēta pavisam noteikti nav sabalansēta.

Avots: diply.com

COMMENTS

Leave a Comment