Gribi būt bagāts? Atliks vien iemācīties šo!

Pacietība

Pirmkārt, jau tā ir pacietība, jo šī īpašība ļauj pieņemt daudz racionālākus finanšu lēmumus. Tipisks piemērs ir aizdevumi. Pacietīgs cilvēks neņems kredītu ik reizi, kad viņam iegribēsies sev kaut ko nopirkt. Viņš cītīgi pārdomās, vai prece patiešām ir nepieciešana un ja, jā, tad pacietīgi krās tai naudu. Nepacietīgs cilvēks rīkosies tieši pretēji un tūlīt steigs ņemt ātros kredītus, jo nebūs gatavs tik ilgi gaidīt, lai saņemtu kāroto. Tieši šādi, neapdomīgi pieņemti lēmumi, ievilina cilvēku parādu jūgā, kas sabojā visu finansiālo situāciju uz ļoti ilgu laiku. Tāpat pacietība arī ietekmē to, cik lielā mērā cilvēks ir orientēts uz ilgtermiņa mērķu sasniegšanu finansēs.

Mērķtiecība

Tikai mērķtiecīgi cilvēki var sasniegt visu, ko vēlas, un tas attiecas arī uz finanšu mērķiem. Mērķtiecīgi cilvēki spēs gan izveidot uzkrājumus, gan investēt naudu, gan sakrāt sev kārotajām lietām, gan arī izkļūt no parādiem, ja tas nepieciešams. Lai arī kādi finanšu mērķi tiktu uzstādīti, mērķtiecīgi cilvēki tos sasniegs. Viņi mērķa vārdā būs gatavi upurēt savas ērtības. Tie, kam ar mērķu sasniegšanu iet grūtāk, būs daudz sarežģītāk arī nodrošināt labu un stabilu finansiālo situāciju, jo visticamāk, viss tiks atstāts līdz galam neizdarīts.

Lasi vēl: 4 finansiāli visveiksmīgākās zodiaka zīmes

Atbildība

Protams, arī atbildības sajūta nosaka daudz, kad runa ir par finanšu pārvaldīšanu. Spontānus pirkumus un citus neapdomīgus finanšu lēmumus pieņem tikai tie, kam nav izteiktas atbildības sajūtas un kuri nedomā par nākotnes sekām. Atbildīgi cilvēki vienmēr ļoti rūpīgi izsvērs visus par un pret pirms katra svarīga lēmuma pieņemšanas. Tāpat atbildīgi cilvēki vienmēr izvērtēs kredītu nepieciešamību un savas iespējas aizdevumu atdot, kamēr bezatbildīgi cilvēki uzņemsies tik lielas kredītsaistības, cik vien kreditori atļauj.

Tālredzība

Finansiāli veiksmīgi cilvēki vienmēr domā vairākus soļus uz priekšu. Tas attiecas uz pilnīgi visiem finanšu lēmumiem. Piemēram, viņi izvēlēsies kreditēšanas pakalpojumus, kas ir izdevīgāki kopumā, nevis vienkārši ērtāk saņemami. Kāpēc ņemt ātro kredītu, ja patēriņa kredīts jeb tarbimislaen ir daudz izdevīgāks? Tāpat tālredzīgi cilvēki vienmēr izvēlas izmantot apdrošināšanas pakalpojumus, investēt fondos, veidot uzkrājumus utt., jo viņi domā ne tikai par šodienu, bet arī savu turpmāko nākotni. Bez tā, labu finansiālo situāciju nodrošināt nemaz nav iespējams.


Mantkārība

Mantkārība tiek uzskatīta par ļoti sliktu rakstura īpašību, un vairumā gadījumu tā arī ir, tikai ne tad, ja runa ir par personīgajām finansēm. Tikai cilvēks, kuram nauda un materiālās vērtības ir svarīgas, varēs uzkrāt lielu kapitālu. Tie, kam nauda nav būtiska, dzīvo šodienai un neveido uzkrājumus, kā arī neinvestē nekādos īpašumos. Tieši mantkārīgie spēj rast veidus, kā piesaistīt naudu, jo visu laiku aktīvi par to domā.

Cilvēks, kam piemīt visas minētās rakstura īpašības, vienmēr spēs pieņemt labus un racionālus finanšu lēmumus, līdz ar to, viņam nekad neveidosies slikta un nestabila finansiālā situācija. Diemžēl, savu raksturu izmainīt ir grūti, un ja daba jūs nav apveltījusi ar augstāk minētajām īpašībām, tās iemācīties vai iegūt jūs nevarēsiet, taču tas nenozīmē, ka jāsamierinās ar sliktu finansiālo situāciju, tieši pretēji, šo īpašību apzināšana ļaus vieglāk izprast, kam jums ir jāpievērš lielāka uzmanība, lai turpmāk daudz veiksmīgāk varētu pārvaldīt savas finanses.

Avots:

Leave a Comment