Ievārījums no… arbūza! Neparasta recepte

jam

Ievārījumu vārīšana ir aizgūta no mūsu mammām, vecmāmiņām un vecvecmāmiņām. Tā ir bijusi viņu neatņemama dzīves sastāvdaļa. Ir laiks atgriezties pie saknēm un pašai pamēģināt uzmeistarot kādu ievārījumu!

Agrāk lika ievārījumos visu, kas bija atrodams piemājas dārzā, kokos un krūmos, bet tagad mums ir tā privilēģija izmēģināt un atklāt pavisam neparastas un netradicionālas receptes, par kurām mūsu vecmāmiņas brīnītos!

 

Nepieciešamās sastāvdaļas: 1 kilograms arbūza, 3 citronu sula, medus, cukurs

Arbūza mīkstumu sagriež kubiciņos un samaisa ar cukuru. No citroniem izspiež sulu, miziņu sīki sarīvē. Trauku ar šo masu pārklāj un pārtikas plēvi un atstāj uz četrām stundām.

Pēc tam liek masu uz lielas uguns, uzvāra un patur vēl 4-5 minūtes uz uguns.

Lej sagatavotās burkās un aizvāko.

Uz 5-7 minūtēm ievārījuma burkas noliek ar vāciņiem uz leju.

Voulā! Ievārījums ir gatavs un ar prieku Tev atgādinās par svaigo un saulaino garšu ziemā, kad tā vien prasīsies pēc kādas ievārījuma maizes ar silta pienu!

Avots:

aLA

Leave a Comment