Ja nemitīgi domājat par to, kas jums nepatīk, tas piepildīsies – šim jāpievērš uzmanība!

Lai saprastu, kādā veidā to iespējams regulēt, no sākuma jums ir jāiemācās atteikties. Cilvēki parasti ļoti šaubīgi zina, ko viņi tiešām vēlas, taču ļoti labi pārzina to, ko tiešām nevēlas. Bieži vien, cenšoties izvairīties no nevēlamā, sanāk iekulties tieši tajā.

Lai no kaut kā atteiktos, jāiemācās pieņemt. Ar šo jāsaprot, ka jāiemācās neielaist visu slikto sevī, bet gan pieņemt to un vienaldzīgi doties tālāk. Pieņemt un palaist vējā – tas nozīmē izlaist caur sevi, taču beigās pamāt ardievas. Pieņemt un atstāt ir gluži pretēji – jūs uzņemat sevī un pēcāk to arī paturat tur.

Ja nemitīgi domājat par to, kas jums nepatīk, diemžēl to arī dzīvē sasniegsiet. Iedomājieties cilvēku, kuram ļoti nepatīk āboli. Viņam vienkārši tie riebjas, jo no tiem metas slikta dūša. Cilvēks varētu mierīgi dzīvot bez raizēm, bet viņam tik un tā traucē tas, ka pasaulē, kurā viņš dzīvo, ir āboli. Tie viņu sakaitina ik reizi, kad tos redz, tādēļ šis cilvēks skaļi izrāda savu nepatiku. Tas ir tikai materiālā līmenī. Kas notiek enerģētiskā līmenī? Cilvēks nemitīgi dusmojas un ir nikns par to, ka pasaulē ir āboli, lai gan patiesībā vajadzētu ignorēt šādu faktu.

Vienalga, vai jums tas patīk vai nē, bet jūsu enerģētika, domas un jūtas tiek koncentrētas uz šo priekšmetu, lietu, parādību. Tādā veidā savas dzīves svārstu jūs virzāt tikai šo domu virzienā, padarot savu dzīvi daudz grūtāku (slikto domu gadījumā) vai daudz vieglāku (labo domu gadījumā). Šajā brīdī izvēle ir jūsu rokās.

Ja gadījumā kaut ko ļoti nevēlaties, vienkārši nedomājiet par to, vienaldzīgi paejiet garām un tas reizi un par visām reizēm pazudīs no jūsu dzīves. Izmešana no savas dzīves nozīmē ignorēšanu, nevis izvairīšanos. Izvairīšanās nozīmē ielaist savā dzīvē, taču aktīvi censties to no tās izmest. Ignorēšana nozīmē nekādi nereaģēt, tādā veidā arī neiekļaut savā dzīvē.

Lasi vēl: Vērtīgas receptes dvēseles mieram un mīlestībai, ko pašai sev pagatavot

Iedomājieties pavisam vieglu piemēru – uz jums sāk riet suns. Līdzko jūs tam pievērsīsieties, tas sāks riet vēl skaļāk. Ja gadījumā sāksiet bļaut tam pretī, tas noteikti jums sekos un turpinās skaļi riet, paliekot pat vēl agresīvāks. Taču, ja nepievērsīsiet tam uzmanību, visticamāk, ka tas no jums atpaliks un pievērsīsies nākošajam garāmgājējam. Pilnīgi tāda pati situācija ir ar emocijām.

Galvenais nosacījums – nebarojiet savu svārstu ar tādu enerģiju, kura pašiem nepatīk, jo citādi pretī dabūsiet divtik. Šo var salīdzināt ar kādu, kurš grasās veikt sitienu jūsu virzienā. Ja šis cilvēks taisni sit jums pa seju, vienaldzība arī varētu nodarīt kaitējumu, šajā gadījumā – fizisku. Pretošanās radīs vēl lielāku agresiju. Taču paiešana malā liks šim cilvēkam aizkrist jums garām.

Centieties neuzņemt visu to, ko nevēlaties uzņemt. Šajā gadījumā mēs varam piekrist, ka vienaldzīgiem cilvēkiem dzīves uztvere un notikumu uzņemšana ir daudz vieglāka. Mēs neaicinām kļūt vienaldzīgākiem, bet gan izvērtēt to, kur jūs ieguldāt un kam veltāt savu enerģiju.

Avots: cluber.com

Leave a Comment