Jaunā māmiņa nakts vidū uz krogu sev līdzi atved zīdaini

6.augustā likumsargi aizturējuši kādu jauno māmiņu, kura nakts vidū uz krogu sev līdzi atvedusi zīdaini, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Pulksten 03.36 RPP darbinieki saņēma informāciju par kādu sievieti, kura uz vecpilsētas krogu atnākusi ar zīdaini. Jaunā māmiņa izklaides vietā lietojusi arī grādīgos dzērienus.

Ierodoties notikuma vietā, pamanīta aprakstam atbilstoša sieviete ar bērnu ratiņiem. Jaunā māmiņa uzstājīgi skaidroja, ka atnākusi atpūsties un lietot alkoholu, kas viņasprāt nekādā veidā netraucējot zīdaiņa attīstībai.

Bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,72 promiļu reibumā. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri, apskatot zīdaini, konstatēja, ka gadu vecajam puisēnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Lasi vēl: Pētījumi atklāj saistību starp sievietes izglītības līmeni un alkohola patēriņu. Rezultāti- negaidīti!

Pārrunu laikā noskaidrots, ka par bērnu rūpes līdz mātes atžirgšanas brīdim var uzņemties vectēvs. Noskaidrots sirmā kunga tālruņa numurs un puisēns nogādāts vectēva dzīvesvietā. Sastādīts lēmums par bērna nogādāšanu drošā vidē.

Savukārt bērna māte aizturēta un nogādāta dežūrdaļā lietvedības nodrošināšanai. Dežūrdaļas telpās sieviete ar rokām un kājām sita pa pagaidu aizturēšanas telpu, kā arī pauda nievājošu attieksmi pret notiekošo. Jaunajai māmiņai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī.

Vienlaikus lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Avots:

Leave a Comment