Joga var atbrīvot no plakanās pēdas. 17 vingrojumi

joga

 

3. Sēžot uz krēsla, pēdas noliek plecu platumā un groza dažādos virzienos. To pašu atkārto, stāvot kājās un pieturoties pie krēsla atzveltnes. Abās pozīcijās vingrojumus izpilda 10 reizes.
4. 5–10 minūtes izdarīt kājām pilnu masāžu.

5. Sēžot uz krēsla, bet pēc tam uz grīdas, piecelties stāvus, atbalstoties uz pēdu ārējām sānmalām. Pieceļoties no grīdas, var piepalīdzēt ar rokām. Katrā pozīcijā vingrojumu atkārto 10 reizes.

6. Stāvot (kājas plecu platumā) 10 reizes jāpastiepjas pirkstgalos un jānolaižas uz papēžiem.

7. Pēdas paralēli viena otrai. 10 reizes jāpastiepjas pirkstgalos un jānolaižas uz papēžiem. Pēc tam to pašu atkārto, izvēršot pēdu pirkstgalus uz āru.

8. Stāvot uz pirkstgaliem, jāmīņājas no kājas uz kāju (10 reizes).

9. Sēžot uz krēsla, iespējami augstāk jāpaceļ viena, tad otra kāja (10 reizes).

10. Tas pats, tikai ar abām kājām reizē.

11. Soļošana uz vietas. Vispirms 30–50 soļus izdara uz papēžiem, tad pirkstgaliem, pēc tam – ārējām sānmalām un visbeidzot iekšējām sānmalām.

Lasi arī: Jogas vingrinājumi, kas palīdzēs atbrīvoties no vēdera tauciņiem

12. 30–50 soļus veic, liekot katru kāju no pēdas uz pirkstgaliem.

13. Tupus stāvoklī, it kā velkot kājas pa grīdu, jāizdara 30–50 soļi.

14. Jāpaņem gluda nūja (1,5 m gara un 3 cm diametrā) un 5–10 minūtes jāripina pa grīdu. Vispirms ar katru kāju atsevišķi, tad – abām kopā. Vispirms vingrojumu veic sēdus, pēc tam – stāvus.

15. Uz nūjas viena gala jānostājas tā, lai tā atrastos pēdas izliekuma vietā. Liekot sīkus solīšus, jāaiziet līdz otram galam. Pēc tam pa nūju jānoiet kā pa virvi, vienas kājas papēdi cieši pieliekot otras kājas pirkstgaliem. Nepagriežoties atmuguriski jāatgriežas sākuma vietā.

16. Šim vingrojumam var noderēt tukša šampanieša pudele. Vienas kājas iekšējo sānmalu noliek uz pudeles paresninājumu un ripina to pa grīdu, ar visu ķermeni atbalstoties uz šo kāju. Vingrojumu izpilda gan sēžot, gan stāvot (katrā pozīcijā pa 5 minūtēm). Pēc tam pāris minūtes jāpastāv uz pudeles ar vienu, tad otru kāju.

17. Jāpaņem medicīniskā vai gluda koka bumba un jāripina ar abām kājām pēc kārtas 5 minūtes. Vispirms vingrojumu izpilda sēžot, pēc tam stāvot.

Leave a Comment