Jūties noguris? Pie vainas varētu būt ŠĪS lietas, kas atrodas tavās mājās!

Ja atrodoties mājās nemitīgi žāvājies, nezinot, kādēļ tas notiek, iespējams, ka vainīgas ir tavas mājas. Mājokļa dekorācijas, ierīces un dzīvesveida izvēle var ietekmēt tavu prātu un to, cik labi tu naktī guli.

Izvairies no šīm lietām, jo tās negatīvi ietekmē tavu miegu un nākamajā dienā liek tev justies nogurušai.

Aizkari

Kāds pētījums atklājis, ka biroja darbinieki, kuri dienas laikā redz dienas gaismu un kuru birojos ir logi, guļ par 46 minūtēm ilgāk. Tas pats attiecas arī uz tavu māju – jo vairāk dabīgās gaismas tajā ienāk, jo labāk tu naktī gulēsi.

Nekārtība

Protams, ka, netīrot māju, tu atpūties, tomēr pastāv iespēja, ka tā ir nekārtība, kas liek tev justies nogurušai. Neirozinātnes Universitātes veikts pētījums atklāja, ka nekārtīga vide izraisa stresu, kas savukārt izraisa nogurumu.

Lasi vēl: 13 iemesli, kāpēc jūtaties vienmēr noguruši. Kā tos novērst?

Zilas sienas

Travelodge veikts pētījums apsekoja 2 tūkstošus guļamistabu un atklāja, ka zilas sienas palīdz nomierināties, samazināt As**sspiedienu un liek tev justies miegainai. Iegaumē, ka zilā krāsa ir kā radīta tavai guļamistabai, bet nav laba nevienai citai istabai.

Televizors

Un arī tava planšetdatora ekrāns. Tie abi izdala elektromagnētiskos viļņus, kas samazina melatonīna (viela, kas palīdz aizmigt) izdalīšanos smadzenēs. Tas nozīmē, ka tev būs īsāks un saraustītāks miegs, kas padarīs tevi nogurušu arī nākamajā dienā.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējās lietas

Leave a Comment