Kā izvēlēties un valkāt apavus, lai neveidotos noberzumi, tulznas, varžacis, plaisas

shoes

Laikam kļūstot siltākam, nereti gādājam jaunas kurpes, taču bieži vien prieks par tām nav ilgs, jo rodas noberzumi, tulznas, varžacis un citas problēmas. Kā rīkoties, lai apavi nenodarītu pāri kājām?

 

Noberzumi

Visbiežāk no noberzumiem cieš tie, kuriem ir pēdas un pirkstu deformācija, kā arī ļoti jutīga āda. Tad atliek atrast iespējami ērtākus apavus, nevilkt tos kailās kājās un lietot speciālu krēmu, kas sargā ādu no berzes. Vēlamas pusizmēru lielākas kurpes, jo kāja uz vakarpusi mēdz pietūkt, taču, lai nerastos noberzumi, apavi nedrīkst būt arī par lielu.

Jutīgai ādai jau laikus jānodrošinās ar aizsargājošiem plāksteriem, lai, sajūtot pirmās beršanas pazīmes, uzreiz tos uzlīmētu vārīgajām vietām. Ja tomēr radies noberzums, jāsargās no infekcijas, tāpēc traumētā vieta jāskalo zem tekoša ūdens. Var uzliet ūdeņraža pārskābi vai uzpūst dezinficējošu aerosolu, uzbērt streptocīda vai likopodija pulveri un uzlīmēt plāksteri.

Noberzumus veicina sviedri, it īpaši, ja ir sausa un jutīga āda, tāpēc der izmantot līdzekļus, kas mazina to izdalīšanos, atsvaidzina un noņem tūsku. Savukārt labākai As**sritei noderēs kontrastvanniņas, procedūru beidzot ar aukstu ūdeni.

Šķir lapu tālāk, lai iepazītos ar raksta saturu!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Apavi 40+ Zaiga</cite>

    Lai pasargātu pēdas vasaras apavos var izmantot speciālu līdzekli-
    Silky fresh aerosolu pret berzi apavos.

Leave a Comment