Kādus trūkumus rakstīt CV? Kā rakstīt CV

cvcv

Visiem zināms, ka jauna darba meklējumos nepieciešams gramatiski pareizi sastādīts CV. Ir noteikti noteikumi, kuri diktē, ko tieši vajag norādīt šajā dokumentā, bet dažreiz darba devējs pats lūdz pieminēt kādas negaidītas lietas. Piemēram, jūsu personīgos trūkumus.

No vienas puses, darba devēju var saprast, viņš grib pēc iespējas vairāk uzzināt par potenciālo darbinieku, pēc iespējas patiesību. Kaut gan meklētājs visbiežāk nezina, ko būs pieklājīgi norādīt punktā “vājās puses”. bet par ko vajadzētu noklusēt. Patiesībā, noslēpums vienkāršs- vajag pārvērst savus trūkumus par plusiem.

 

Ko grib darba devējs?

Piedāvājums uzrakstīt par trūkumiem CV sastopams diezgan reti. Kā likums, no meklētāja  gaida detalizētu savas izglītības aprakstu, darba pieredzi un īpašības, kas pierāda, ka tieši viņš nesīs organizācijas labā ne mazu labumu, kurā grib strādāt. Bet dažreiz darba devējs iet vēl tālāk- viņš grib redzēt arī to, kas traucēs meklētājam ieņemt kādu amatu.

Patiesībā, no šādām prasībām CV nav jēga. Viens cilvēks vienkārši atstās tukšu kolonnu, piekrītot tam, ka nav apveltīts ar trūkumiem, kas varētu ietekmēt viņa darbaspējas. Cits kautrēsies teikt patiesību. Diez vai kādam ienāks prātā aprakstīt dalību skolas kautiņos vai atzīties, ka melo tuviniekiem. Jā, tas no jums arī nav prasīts.  Darba devējam nav tiesību pārkāpt ētiskās normas un ielauzties privātajā dzīvē, ja pat viņš to centīsies darīt, vērts aizdomāties, vai jums vajadzīgs  darbs ar tāda cilvēka priekšniecību.

Tādēļ, var teikt, ka lūgums aizpildīt kolonnu par trūkumiem jūsu CV, ir diezgan formāla rakstura.  Ja māk pieiet šī uzdevuma  risināšanai radoši , jūs pārvērtīsiet savus mīnusus acīmredzamos plusos.

 

Esiet godīga

Cenšoties uzrakstīt par trūkumiem CV, vajadzētu būt godīgam vismaz attiecībā uz sevi.  Jums vajadzētu adekvāti un pilnā apmērā dot atskaiti sev par to, kas ir jūsu plus, bet kas ir mīnus. Daudzi teiks, ka pašlaik sabiedrības viedoklis ir ne tik divdomīgs, ka viena īpašība var tikt uztverta gan kā pozitīva, gan kā negatīva.

Visa lieta tajā, ka orientēties jums palīdzēs vienkāršas un saprotamas morāles normas, kas pieņemtas jebkurā sabiedrībā. Piemēram, tieksme uz zagšanu- nopietns trūkums, kas sodāms it visur. Bet viltība dažos gadījumos, būs cilvēka labā. Tādā veidā labi padomājiet, ko jūs pārstāvat no sevis. Visdrīzāk izrādīsies, ka nekādas sliktās īpašības jums nav, bet vājās puses ir katram.

Šāda pieeja palīdzēs jums nebaidīties runāt par saviem trūkumiem, pie tam, jūs skaidri zināsiet, kas tieši jūsu personībā ir jālabo.

 

Ko rakstīt

Pieminēt trūkumus savā CV tomēr nāksies. Mēs jau esat tikuši skaidrībā, ka ir robežas starp darbu un privāto dzīvi, ir vājās puses un ir sliktās īpašības. Darba devējs- nav mūsu ārsts, nav psihoanalītiķis un mācītājs, lai jums vajadzētu izsūdzēt grēkus.

Ko tad tādā gadījumā rakstīt? Uzrakstiet to, kas attiecas uz darbu  un netraucē tam. Piemēram, uzrakstiet, ka esat darbaholiķis. No vienas puses- tas ir slikti. No citas puses, jums ir iespēja pieminēt, ka jums tik ļoti patīk lieta ar kuru taisāties nodarboties, ka no darba jūs gūsiet īstu prieku. Bet darbinieks, kas strādā pēc paša gribas, nevis kā ar mietu dzīts, vienmēr ir uz izķeršanu.

Vai uzrakstiet, ka esat iemācījies ne tikai samierināties ar “tumšajām” jūsu dabas pusēm, bet arī veiksmīgi tās labojat, tādēļ neviens no jūsu trūkumiem ne reizi nav bijis par traucēkli darbā.

Vēl viens lielisks variants- norādīt, ka jūs, teiksim, esat ļoti pedantisks kārtības ziņā, tādēļ  īpašu uzmanību veltīsiet darbam ar papīriem un failiem.

Lasi arī: Kā rakstīt CV un motivācijas vēstuli! Ieteikumi un padomi!

Atgrūdiet  to amatu, kuru taisāties ieņemt, improvizējiet un meklējiet optimālu variantu, kurš ļautu kaut kā dot mājienu darba devējam: jā, tāds es esmu, bet toties godīgs pret jums un es strādāju ar sevi. Ja jūsu potenciālais  priekšnieks arī kaut ko gribēja ieraudzīt jūsu CV, tad arī tikai šādu atbildes variantu.

Par trūkumiem rakstīt savā CV ir grūti visiem, pat tiem, kas ne vienu reizi vien saskāries ar šādiem priekšniecības lūgumiem. Atbildei nevajadzētu izskatīties nepatiesai, šablona veida, savādāk, lai ko jūs arī nerakstītu, tas nospēlēs pret jums. Kaut gan, pārlieka atklātība arī jums nedos vairāk iespējas iekārtoties vēlamajā amatā. Izrādiet viltību, lokanību un domāšanu. Ja jūs pārliecināsiet darba devēju par to, ka šādas īpašības  ir arī pārējo skaitā, jums būs nopietna priekšroka citu darba meklētāju priekšā.

 

Avots: allwomens.ru

COMMENTS

Leave a Comment