Avokado Vese***ai: Lūk iemesli, kāpēc avokado vajag lietot uzturā

Avokado Vese***ai

Avokado Vese***ai – tas ir ļoti unikāla tipa auglis – lielākā daļa augļu sastāv no ogļhidrātiem, bet avokado galvenokārt sastāv no veselīgajiem taukiem – un tas vēl nav viss!

Ne viens vien pētījums ir pierādījis avokado atstāto iespaidu uz cilvēka veselību – mēs vairākus no tiem esam apkopojuši. Pēc šī izlasīšanas tu noteikti vēlēsies avokado iekļaut savā diētā.

 

Avokado Vese***ai: tas ir neticami barojošs

Avokado satur 20 dažādu veidu vitamīnus un minerālus – K vitamīns (26%), folāts (20%), C vitamīns (17%), kālijs (14%), B5 vitamīns (14%), B6 vitamīns (13%), E vitamīns (10%). Tāpat avokado satur mazu daudzumu magnija, mangāna, vara, dzelzs, cinka, fosfora, A vitamīna, B1, B2, B3 vitamīna.

Attēlu rezultāti vaicājumam “avokado”

Avokado satur vairāk kālija nekā banāni

Avokado satur 14% kālija, kamēr banāni tikai 10%. Daudz pētījumu ir pierādījuši, ka augsts kālija daudzums organismā samazina As**sspiedienu, sirdstriekas, insulta un sirds mazspējas risku.

Avokado ir “pārpildīts” ar mononepiesātinātajām taukskābēm

77% kaloriju, kas atrodas avokado, sastāv no taukiem, padarot to par vienu no “taukainākajiem” augu produktiem pasaulē. Tomēr avokado nesatur tikai “kaut kādus” taukus – tie ir bagāti ar oleīnskābi.

Avokado Vese***ai

Lasi vēl: Tavs jaunais mīļākais auglis – ananass. Lūk, kādēļ to ieteicams ēst biežāk!

Oleīnskābe ir mononepiesātinātā taukskābe, kas ir arī galvenā sastāvdaļa olīveļļā. Oleīnskābe samazina infekcijas, kā arī atstāj labu ietekmi uz gēniem, kas, piemēram, ir saistīti ar vēzi. Tā kā avokado ir izturīgs pret oksidāciju, tad avokado eļļa ir ļoti laba cepšanai.

Avokado Vese***ai: Cilvēki, kuri ēd avokado, ir veselāki

Kādā pētījumā tika pievērsta uzmanība cilvēkiem, kuri savā diētā bija iekļāvuši avokado. Pētnieki analizēja datus no 17 567 dalībniekiem. Izrādījās, ka cilvēki, kuri ēda avokado, bija daudz veselīgāki par tiem, kuri savā diētā tos neiekļāva vispār.

Viņi bija mazāka metaboliskā sindroma iespēja, kā arī bija daudz retāk redzami sirds slimību un diabēta simptomi.

Tāpat cilvēki, kuri uzņēma avokado, svēra daudz mazāk, viņiem bija mazāks ĶMI un mazāks tauku daudzums vēdera apvidū.

 

Avokado satur daudz antioksidantu, kas aizsargā acis

Avokado satur luteīnu un zeaksantīnu, kas ir ļoti svarīgi acu Vese***ai. Pētījumos ir pierādīts, ka luteīns un zeaksantīns samazina makulas deģenerāciju un kataraktas – avokado sargā acis ilgtermiņā.

Domājams, ka pietiek jau ar šādu pozitīvo iespaidu uz veselību, lai tu tagad vēlētos šo brīnumaugli iekļaut savā uzturā, lai arī ir vēl daudz vairāk vērtīgo īpašību, ko avokado var sniegt tavai Vese***ai!

 

Jums varētu interesēt arī avokado receptes! Lūk Nebijusi laba pildīto avokado recepte! SPIED ŠEIT, lai lasītu

Avots: authoritynutrition.com

COMMENTS

Leave a Comment