Kas notiek ar cilvēka ķermeni, ja dienas laikā 12 stundas tiek nosēdētas?

Katrs no mums, kurš dienas laikā nostrādā 8 – 10 stundas, kad ierodas mājās, vēlas tikai atkrist dīvānā un attaisīt kādu alus pudeli vai iemīļoto dzērienu, lai atpūstos.

Lieta tāda, ka lielākā daļa no mums darbā savu laiku pavada, nekustīgi sēžot pie datoru ekrāniem vai dokumentu kaudzēm, un, līdzko ierodas mājās, atkal turpina sēdēt. Galu galā sanāk tā, ka dienas laikā cilvēks pavada aptuveni 12 stundas, vienkārši sēžot – tas ir daudz vairāk nekā mūsu organismam vajadzētu.

Varbūt kāds teiks, ka “cilvēka organisms ir veidots tā, lai tas varētu sēdēt”, taču tā nebūt nav patiesība. Evolūcijā nav ierakstīts tas, ka cilvēks lielāko dienas daļu pavadīs sēžot, tajā pat nav iekļauts tāds priekšmets kā krēsls. Mūsu ķermeņi tika veidoti tā, lai tie atrastos nemitīgā kustībā – lai izdzīvotu!

Tieši tādēļ fakts, ka mūsu ķermenis tiek bojāts sēdēšanas laikā, nav nekas dīvains. Jūs domājat, ka mēs pārspīlējam? Nebūt ne! Ne viens vien pētījums jums pierādīs to, ka mēs jums šodien stāstām patiesību. Ilga sēdēšana var izraisīt muskuļu distrofiju, sirds Sli**bas, aptaukošanos, cukura diabētu un daudz ko citu.

Ja šādi tukši vārdi jūs nepārliecina, tad parunāsim nedaudz par faktiem.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu vairāk par to, kas notiek ar tavu ķermeni, ja dienā nosēdi 12 stundas!

Leave a Comment