Kas notiek ar tavu ķermeni, kad pārstāj nodarboties ar seksu – tās nav tikai sliktas ziņas!

Tas ir jāzina ikvienam – “sausā libido” periodi piemeklē jebkuru cilvēku, un tur nav, par ko brīnīties.

Ir tādi cilvēki, kuri varētu ar seksu nodarboties 24 stundas diennaktī, tomēr arī viņiem pienāk brīdis, kad seksu vairs vienkārši negribas, un šādos brīžos nav pamata uztraukumam.

Ja tev ir pienācis šāds dzīves posms, neuztraucies, bet labāk uzzini, kādēļ tas notiek un kas tieši norisinās tavā organismā tad, kad seksu vairs negribas.

Tev samazinās libido līmenis

Tiem cilvēkiem, kuriem regulāri ir vēlme nodarboties ar seksu, šis varētu sagādāt nepatīkamus brīžus, jo samazinās viņu seksuālā apetīte, tomēr ne visiem cilvēkiem libido samazināšanās laikā nav vēlmes nodarboties ar seksu – dažos gadījumos “sausajā laikā” cilvēkiem seksuālā apetīte tieši pretēji – pieaug.

Tas ir jāzina ikvienam – “sausā libido” periodi piemeklē jebkuru cilvēku, un tur nav, par ko brīnīties.

Tev, iespējams, pavājinās vaginālās sieniņas

Šis parasti piemeklē sievietes menopauzes laikā. Ja sāc neregulārāk nodarboties ar seksu, kļūstot vecākai, tavas vaginālās sieniņas var kļūt vājākas, kas beigu beigās var novest pie sāpīga seksa, ja tomēr būsi nolēmusi ar to nodarboties.

Ja vēlies veselīgu seksu menopauzes laikā, tad ieteicams ar to nodarboties regulāri.

Iespējams, ir samazinājies lubrikanta daudzums

Vēl viens blakusefekts, kas parādās gados vecākām sievietēm, ir vagīnas nespēja seksa laikā izstrādāt pietiekami daudz lubrikanta. To izraisa novājinātās vagīnas sieniņas estrogēna hormona trūkuma dēļ.

Lasi vēl: Sekss mēnešreižu laikā, vai tas ir bīstams vai nav?

20, 30-gadīgām sievietēm ir liels estrogēna daudzums, kas nodrošina pietiekamu lubrikanta daudzumu seksa laikā, tomēr 60-gadīgām sievietēm tas ir manāmi samazinājies.

Menstruāciju sāpes var kļūt spēcīgākas

Tas varētu šķist īpatnēji, bet sekss menstruāciju laikā var atvieglot menstruālos krampjus. Dzemde ir muskulis, un sievietēm orgasma laikā ir dzemdes kontrakcijas, kas liek asinīm riņķot straujāk, atvieglojot menstruālos krampjus. Ja nenodarbojies ar seksu regulāri, menstruāciju sāpes būs spēcīgākas.

Samazinās iespēja attīstīties urīnceļu infekcijām

Beidzot kāda sudraba maliņa! Nav nekāds pārsteigums – samazinās ne tikai iespēja saslimt ar seksuāli transmisīvām slimībām, bet arī urīnceļu infekcijām. Seksuāls kontakts palielina iespējamību attīstīties urīnceļu infekcijām – pat atkārtoti, patiesībā regulārs sekss ir biežākais urīnceļu infekciju iemesls!

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment