Katram vecumam sava, piemērota kosmētika. Kādas pārmaiņas notiek ar ādu?

Ja jums ir 25
Kas notiek? Aptuveni 25 gadu vecumā jutīgāka kļūst āda ap acīm, parādās pirmās krunciņas, ādas krāsa kļūst blāvāka un pelēcīgāka.

Ko darīt? Pie visa vainīgs ir mitruma trūkums. Galvenais, kas nepieciešams šajā vecumā, ir pareizi izraudzīts atbilstīgs mitrinošais krēms.

Lasi arī: Horo***ps: uzzini nozīmīgākos savas dzīves gadus

Ja jums ir 30
Kas notiek? Dabiskie atjaunošanās procesi kļūst arvien lēnāki. Aptuveni 30-35 gadu vecumā var parādīties pirmie pigmenta plankumi, paplašināti As**svadi un, protams, agrīnās krunciņas.

Ko darīt? Ar ādas mitrināšanu vien šajā vecumā vairs nepietiek, tāpēc nepieciešami kļūst arī barojošie līdzekļi un pievēršanās pirmajām pretnovecošanās programmām. No rīta un vakarā jāuzziež barojošs krēms – tas uzlabos vielmaiņu šūnās un novērsīs olbaltumu, lipīdu un vitamīnu trūkumu. Un vēl, protams, jāpapildina dekoratīvās kosmētikas arsenāls.

Ja jums ir 40
Kas notiek? Āda kļūst vēl sausāka. Krunciņas parādās ne tikai pie acīm, bet arī pie lūpām, bet plakstiņi zaudē savu stingrumu un tvirtumu. Paslēpt nogurumu tikai zem dekoratīvās kosmētikas kārtiņas vairs neizdodas.

Ko darīt? Laiks ķerties pie visiem iespējamajiem liftingiem – tie veicina ādas elastības un tvirtuma palielināšanos, uzlabo tās apasiņošanu. Taču jāatzīst, ka liftingiem drīzāk ir dekoratīvs, bet ne ārstniecisks efekts. Tie ļauj izskatīties jaunākai tikai uz pāris dienām.

Ja jums ir 50
Kas notiek? Parādās pirmās sejas ovāla izmaiņas pazīmes, pigmenta plankumi un citi nepatīkami ādas defekti. Lieta tāda, ka šajā vecumā no ādas pilnībā pazūd kolagēns, kas bija atbildīgs par tās stingrumu un elastību. Aptuveni 60 gadu vecumā tā sauktais ātrās novecošanās process jaušami palēninās.

Ko darīt? Ādu jāturpina mitrināt un barot. Var pāriet uz ārstniecisko un profesionālo kosmētiku. Pāris reižu gada var veikt speciālu procedūru kursus izmantojot, piemēram, dažādus koncentrātus. Taču te svarīgi nepārcensties, jo pārāk bieži tos atkārtot nedrīkst.

Leave a Comment