Ko nekad nevajag teikt cilvēkam, kurš sirgst ar vēzi – iegaumē!

Capture

Ir grūti nojaust, ko teikt un no kādām tēmām izvairīties, runājot ar kādu, kuram diagnosticēts vēzis. Sarunas par vēzi ir sarežģītas un izaicinošas. Citiem cilvēkiem var būt sarežģīti saprast, kā jūtas vēža slimnieks, ko viņš domā un kāda veida atbalsts viņam ir nepieciešams.

Daudzi nejūtas komfortabli, runājot par savu slimību ar līdzcilvēkiem, turpretī citi labprāt to pārrunā. Cilvēkiem ir grūti izdomāt, ko teikt, atrodoties līdzās vēža pacientam. Zināms, ka sociālais atbalsts no citiem cilvēkiem palīdz uzlabot pacienta psiholoģisko līdzsvarotību, un daži zinātnieki pat apgalvo, ka tādējādi tiek paaugstināta izveseļošanās iespēja.

Pētījuma ietvaros Derbijas Universitātes un Londonas koledžas zinātnieki rekrutēja sievietes, kurām tika konstatēts krūts vēzis. Tika intervētas jaunākas sievietes, kuras pēc mastektomijas operācijas neizvēlējās veikt krūšu rekonstrukciju. Intervētāji vēlējās uzzināt, kā šis lēmums ietekmēja viņu attiecības ar partneriem, draugiem un ģimenes locekļiem – iepriekš nekas līdzīgs šajā jomā nav ticis izpētīts.

Sievietes paskaidroja, ka, par spīti tam, ka līdzcilvēku atbalsts vienmēr bija pozitīvs, dažkārt laba vēlēts izteikums izraisīja negativitāti un emocionālu satraukumu vēža pacientam.

Pētījuma ietvaros noskaidrots, kādu atbalstu labāk sniegt ar vēzi slimam cilvēkam.

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav krūts vēzis!

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt, ko nekad nevajag teikt cilvēkam, kurš sirgst ar vēzi!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Marija</cite>

    Ko niekus, es jau 8 mēnešus slimoju ar krūts vēzi un esmu ļoti pateicīga cilvēkiem, kuri ar mani dalījās tautas medicīnas līdzekļos. Sliktāks garastāvoklis bija tikai pirmajā dienā, kad pateica diagnozi. Ķīmijas terapija un apstarošana sagrauj visu ķermeņa sistēmu, cilvēks ir nelaimes čupa, kura ar šausmām skaita izkrītošos matus. Es ievēroju svaigēšanas diētu, mācos laist no plaukstām bioenerģijas uz slimo vietu, viss pārējais organisms uzplaukst no veselīgā dzīvesveida un nevienu dienu neesmu bijusi satraukta vai sliktā omā. Nemūžam to nemainītu uz nožēlojamu organisma eksistenci sabeigtu ar kaitīgajiem un primitīvajiem šīs nāvējošās sēnītes ārstēšanas līdzekļiem

Leave a Comment