Ko spēj visiem labi zināmās kāpostu lapas!? Vai tu to zināji?

Neaizstājama sastāvdaļa daudziem ēdieniem, zaļas kāpostu lapas, bet tās ir noderīgas arī medicīnas jomā. Mūsu vecmāmiņas zināja cik ļoti tās ir labas un, kādām kaitēm tās palīdz. Iesakam apskatīties šīs iespējas un izmantot tās.

Lai izmantotu kāpostu lapas pret kādām kaitēm, tās no sākuma ir jāaplej ar karstu ūdeni un jānoslauka, lai tās paliek sausas.

Ievainojumiem un sasitumiem: Sāpošajā vietā uzliec svaigu kāpostu lapu un aptin to ar marli vai kādu drānu, atstāj uz visu nakti. No rīta sāpes būs mazinājušās un brūce izskatīsies labāk. Ja šī metode nepalīdz un trauma kļūst briesmīgāka tad vēlams jau griezties pie ārsta.

Insektu kodumi: Kāpostu lapas ļoti labi palīdz noņemt pampumu un apsārtumu, kas radies dažādu insektu kodumu dēļ.  

 Galvassāpes: Noņemt galvassāpes un karstuma sajūtu arī ir šo vienkāršo lapu spēkā. Lieciet pie galvas lapas un aptiniet ar dvieli vai kādu citu sienamu lietu. Šis variants palīz arī migrēnas gadijumā.

Sāpes krūtīs: Kad sievietes ir māmiņas lomā un baro bērnu ar krūti, bieži vien ir dažādas problēmas un diskomforts krūtīs. Šī dabīgā un vienkāršā metode palīdzēs barojošajām māmiņām. Šeit būtu jāizmanto lielas lapas. Lieciet lapas pie krūtīm un pavadiet ar tām visu nakti, kā arī mainiet tās.

avots

 

Leave a Comment