Laika tabula: kas īsti notiek, kad tu izdomā atmest smēķēšanu

Smēķēšana noteikti nav labs ieradums, tomēr tā uz katru cilvēku atstāj citādāku iespaidu. Bet līdzības visvairāk ir saskatāmas tad, kad smēķēšana tiek atmesta.

Patiesībā organisms drīz vien pēc cigaretes izpīpēšanas sāk savu atlabšanas procesu, ko smēķētāji jau pēc neilga laika atkal atsāk no jauna, bet, ja esi izdomājis atmest smēķēšanu, būs interesanti uzzināt, kas notiek tajā laikā, kad esi izdomājis nepaņemt rokās kārtējo cigareti.

PĒC…

20 minūtēm As**sspiediens, pulss un plaukstu un pēdu temperatūra atgriežas normālā stāvoklī.

8 stundām asinīs palikušais nikotīns samazinās līdz 6.25%

12 stundām skābekļa līmenis asinīs ir normalizējies. Arī oglekļa monoksīda līmenis ir nokrities līdz normālam stāvoklim.

48 stundām bojātie nervu gali sāk atjaunošanās procesus, smaržas un garšas izjūta normalizējas. Dusmu kulminācija būs sasniegusi augstāku līmeni.

72 stundām viss ķermenis būs 100% brīvs no nikotīna, un 90% nikotīna metabolītu caur urīnu būs izvadīti no organisma. Nikotīna trūkuma simptomi arvien vairāk sāks parādīties, kas var rezultēties arī nemierā. Elpošana būs kļuvusi daudz vieglāka, un plaušu funkciju spējas paaugstināsies.

5 – 8 dienām dienā varētu uznākt aptuveni 3 brīži, kad ļoti vēlēsies smēķēt, tomēr, lai arī cik kaislīgs smēķētājs neesi bijis, šiem “iekāres” mirkļiem nevajadzētu būt ilgākiem par 3 minūtēm. Šajos brīžos labi noderēs, ja pie rokas būs pulkstenis.

10 dienām “iekāres” mirkļi kļūs retāki – aptuveni 2 dienā, katrs neilgāks par 3 minūtēm.

10 dienām līdz 2 nedēļām atlabšana būs nonākusi līdz punktam, kad atkarība vairs nebūs noteicošā. As**srite smaganās un zobi ir tādi paši kā nesmēķētājam.

Lasi vēl: Kā attīrīt plaušas 72 stundu laikā – īpaši noderēs smēķētājiem!

2 līdz 4 nedēļām ar atmešanu saistītais nemiers, dusmas, grūtības koncentrēties, nepacietība, bezmiegs un depresija būs beigusies.

2 nedēļām līdz 3 mēnešiem sirdstriekas risks sāk samazināties. Plaušu funkcijas atjaunojas.

3 nedēļām līdz 3 mēnešiem ievērojami būs uzlabojusies As**srite. Staigāšana sagādās mazāk grūtību. Hroniskais klepus noteikti būs pazudis. Ja nē, tad apmeklē ārstu, jo tad, iespējams, varētu būt parādījies plaušu vēzis.

8 nedēļām insulīna rezistence būs normalizējusies.

1 gada koronārās sirds Sli**bas, infarkta un insulta risks ir samazinājies uz pusi.

5 gadiem (ja esi sieviete) diabēta risks ir tāds pats kā nesmēķētājam.

15 gadiem koronārās sirds Sli**bas risks ir tāds pats kā nesmēķētājam. Arī aizkuņģa dziedzera vēža risks ir tāds pats kā cilvēkam, kurš nekad nav smēķējis.

20 gadiem risks nomirt no ar smēķēšanu saistītām slimībām ir tāds pats kā nesmēķētājam.

Avots: whyquit.com

COMMENTS

Leave a Comment