Laulību padomi no 1800. gadiem: 12 neprātīgas prasības, kuras sievietēm bija jāievēro

1. Saglabā savu statusu vai zaudē draugus

Rakstniece Elizabete Lanfera 1824. gadā aprakstīja to, cik nozīmīga ir sava statusa saglabāšana, izvēloties līgavaini: “Ja tiek apprecēts zemāka statusa vīrietis, viņai nav nekādu tiesību no draugiem sagaidīt atzinību par viņas vīru vai ģimeni. Tāpat nevar no paziņām gaidīt to, ka viņi pret šo vīrieti izturēsies ar cieņu.”

2. Jāapstiprina pirmais piedāvājums

Ja sieviete neapstiprina pirmo bildinājumu, kuru saņem, viņai ir augsta iespēja palikt vienai pašai, nabadzīgai un nekam nevajadzīgai.

Lanfera raksta: “Uzmanības un atbalsta vietā, kas šādā situācijā būtu jāsniedz, vecmeitās palikusi sieviete saņem tikai izsmiekla devu, un uz viņu cilvēki rāda ar pirkstiem, dēvējot par mūžīgo jaunavu.”

1. Keep Your Rank Or Lose Your Friends

3. Ja vēlies laulībā iegūt kādas tiesības, tev par to vīrietis iepriekš jābrīdina

1918. gadā izdotajā grāmatā “Sieviete un laulība” Bernārs Makfadens skaidro, ka sievietēm pašām vajadzētu topošajam vīram darīt zināmu, ka viņas vēlas saglabāt tiesības lemt pār savu ķermeni. Šajā laikā tas bija kas nudien šokējošs. Makfadens raksta: “Ilgu laiku tika uzskatīts, ka pēc laulībām vīrietim vienkārši pienākas tiesības lemt pār sievas ķermeni, tieši tādēļ sievietei pirms laulībām ieteicams plaši un skaidri izklāstīt topošajam vīram par saviem uzskatiem, pirms viņa uzņemas savu daļu laulātās dzīves pienākumu”.

4. Nekādas sūdzēšanās, ja arī viņš nemaz nav tik lielisks

Tolaik tā bija laimes spēle, kuras ietvaros sievietei nācās gribot vai negribot iemācīties kļūt par aktrisi pašai savā dzīvē.

Lanfera raksta: “Saglabājot pieklājīgu rezervētību un klusējot par pieļautajām kļūdām, sievietei mierīgi un nesasteigti jāveic ikdienas darbi – šāda attieksme jebkurā gadījumā stiprinās kā viņas tikumību, tā arī raksturu. Šādi rīkojoties, sieviete iemantos apkārtējo cilvēku cieņu un novērtējumu, kā arī, ļoti iespējams, ka ar laiku iegūs sava vīra mīlestību.”

5. Vīrietim jāļauj uzvarēt ikvienā strīdā

Sievietes, kuras vienmēr bija paklausīgas un piekāpīgas, tika uzskatītas par saprātīgām. Lanfera šajā sakarībā rakstījusi: “Saprātīga sieviete, lai saglabātu ģimenes reputāciju un garantētu vīra pieķeršanos, vienmēr ziedos savu labklājību un vēlmes.”

4. Don't Complain If He's Not Great

Lasi vēl: Emocionālas viendzimuma laulības, kas izkausēs ikviena sirdi (+ FOTO)

6. Jāatsakās no kosmētikas

Terēze Onīla skaidro, ka tikai sievietes ar apšaubāmu reputāciju izmanto kosmētiku un “nekas neapkaunos vīrieti vairāk kā viņa sieva, kura citu acīs izskatās pēc lētas sievietes.”

7. Vienmēr izskaties labi – bet ne lieliski

Onīla uzsver arī to, ka sievietei jāspēj būt vienkārši estētiski skaistai un jāpauž šķīstība, tajā pašā laikā viņa nedrīkst pārmērīgi tērēt vīra naudu, cenšoties pārmērīgi sekot modes tendencēm un šādos ietērpos izskatīties pārlieku iedomīga.

8. Maltīšu laiki un tajās pasniegtie ēdieni jāplāno, pielāgojoties vīra seksuālajām aktivitātēm

Dr. Džeims Eštons 1861. gadā sniedza lekciju, tās ietvaros uzsverot ēšanas grafika ietekmi uz dzimumattiecībām. Viņš skaidroja: “Ērtākais laiks seksuālām aktivitātēm noteikti jāņem vērā – šī temata atstāšana novārtā var novest pie gremošanas traucējumiem, dispepsijas un citām kuņģa un zarnu trakta Vese***as problēmām. Cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz šādām slimībām, nav ieteicams stāties dzimumsakaros pēc pilnas maltītes notiesāšanas.”

11. See A Doctor If You Feel Too Frisky

9. Labākās pozas atrašana

Dr. Eštons uzskatīja, ka sievietes dzīvība var būt apdraudēta, ja pāris gultā ir nesaderīgs.

“Šī akta veikšana jebkura veida nedabiskā pozā ne tikai var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu sievietes Vese***ai, bet pat novest pie nopietniem ievainojumiem, kuru rezultātā sievietes vīra dzīve tiks padarīta par visai nožēlojamu un vīrieša necienīgu.”

10. Grādīgo dzērienu ietekmē mīlēties nevajadzētu

Lai arī šis padoms nemaz nav peļams arī mūsdienās, Onīls pauž uzskatu, ka alkohola reibumā ieņemtajiem bērniem ir lielāka iespējamība piedzimt plānprātīgiem un nepilnvērtīgiem.

12. Let Him Step Out All He Wants

11. Ja jūties pārāk vaļīga, tev jāapmeklē ārsts

Sievietes, kuras kāda iemesla dēļ kļuva pārlieku seksuālas, paužot to, ka vīrs nespēj viņas pilnībā apmierināt, tika nodotas ārstu rokās tūlītēja ārstniecības kursa iziešanai.

Valters Galikjens skaidro: “Ikviens inteliģents ārsts zina, ka laulības dzīve daudzām sievietēm sniedz atpestīšanu. Ikviens sieviešu nervu sistēmas un psihes ārsts apzinās to, ka veselīga seksualitāte spēj likvidēt daudzas smadzeņu problēmas.”

12. Ļauj viņam nodoties izklaidēm, ja viņš to pats vēlas

Vīrieši ar “klejojošām” acīm un citām ķermeņa daļām bija pilnīgi normāla un pieņemama parādība.

Onīls raksta: “Vīrieša dabā ir meklēt savas sievas jaunāko versiju kādā citā jaunā sievietē. Tas ir pieņemami, jo sieva kopā ar visiem septiņiem bērniem noteikti jau ir apnikusi, kā arī viņas uzpostais ģimenes mājoklis noteikti iemantojis lielisku slavu visā apkaimē.”

Un kā tev patīk šāda pieeja?

Avots: littlethings.com

Leave a Comment