Lietas, kas tevi padara nepievilcīgu- un kā no tām izvairīties!

 

Tu visu padari par sacensību

Nav nekādu šaubu, ka sacensība dažreiz nāk tieši par labu – pareizā vidē un pareizā laikā. Tomēr nepārtraukta sevis salīdzināšana ar citiem cilvēkiem nav nepieciešama. Nemitīgi centieni sacensties ar citiem, to viņiem uzspiežot, ir īpaši nepieklājīga īpašība. 

Neviens nevēlas atrasties blakus cilvēkam, kurš visu laiku vēlas tikt ievērots – panākumi un neveiksmes katram cilvēkam nozīmē ko citu. 

Mērķi ir jāsasniedz personisku iemeslu dēļ, nevis tikai tādēļ, lai tu kādu uzvarētu vai pārspētu. Ja zini, ka tev piemīt šāda īpašība, pēc iespējas ātrāk centies no tās atbrīvoties. 

Tu pret citiem izturies rupji

Šeit pat nav lieki jāpiedomā: cilvēkiem nepatīk, ka pret viņiem vai kādiem citiem izturas rupji. Lai veidotos produktīvas attiecības, cilvēkam ir jābūt pieklājīgam un sirsnīgam. Rupji cilvēki kaut kādu iemeslu dēļ neredz nekā nepareiza tajā, ka viņi nepārtraukti analizē un izpēta citus, tomēr šī īpašība daudziem liek no šādiem cilvēkiem turēties pa gabalu. 

Patiesībā tas nemaz nav tik grūti – respektēt citus. Tu neesi labāks par pārējiem, tādēļ arī nav jēgas parādīt šādu attieksmi. Audzini sevi un saproti, ka pret citiem ir jāizturas ar cieņu – tas tev atvērs daudz jaunu durvju!

Pārākuma attieksme

Tu noteikti zini vismaz vienu cilvēku, kurš uzskata, ka ir pārāks par citiem. Un ko tu domā par viņu? Visticamāk, ka tev šis cilvēks nav pats mīļākais.

Kāds, kurš uz citiem skatās no augšas, citiem ir ļoti nepievilcīgs. Un kādēļ lai gan kāds vēlētos pavadīt laiku ar cilvēku, kurš nepārtraukti liek justies zemākam?

Cilvēki pavada laiku ar tiem, kuri liek viņiem justies labi, kuri motivē, novērtē un apzinās viņu vērtību, tieši tādēļ tie, kuri uzskata, ka ir pārāki, cilvēkiem nešķitīs pievilcīgi. 

Nepārtraukta sūdzēšanās

Nepārtraukta sūdzēšanās par visu pēc kārtas ir ļoti nepievilcīga īpašība – un tā arī nav īpaši noderīga. Kāda jēga ir čīkstēt? No tā neviens nekad neko nav ieguvis, nekad nekas nav pakustējies uz priekšu žēlošanās dēļ.

Citu acīs šī īpašība tevi padara par sliņķi – un kuram gan patīk slinki cilvēki. Jā, visiem ir problēmas, bet tās nav jāuzkrauj citiem. Vienkārši tiec ar sevi galā, dari kaut ko lietas labā, lai vairs nebūtu, par ko sūdzēties. 

Pārtraukšana

Ja sarunas laikā tu kādu nemitīgi pārtrauc, tas nozīmē to, ka necieni citu cilvēku viedokli un uzskati, ka jēga pastāv tikai tevis teiktajam. Tomēr, vai esi padomājis, kā tas liek justies citiem? Ne pārāk labi. Ja pārtrauksi cilvēkus pusvārdā, viņi ar laiku vairs nevēlēsies ar tevi kontaktēties, vairs neveidos nekādu sarunu, jo no tās vienkārši nav nekādas jēgas.

Tev ir jārespektē citu viedoklis, ir jāgrib uzklausīt, kas citiem ir sakāms – tā tu izrādi interesi par cilvēkiem.

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment