Mairis Briedis – cilvēks, kurš pieņēma dzīves izaicinājumu. Ezoteriķa skatījums

Ivo Puriņš – tolteku tradīcijas “Dienu salicējs” piedāvā neparastu skatījumu uz visu laiku izcilāko Latvijas bokseri no ezoteriska – maiju kalendāra – rakursa. Neierasti, bet ļoti interesanti!

Navāla (tolteku navāls ir Dieva aspekts, kas ielikts katrā cilvēkā) spēku, ko nes sevī Mairis, sauc Kib (Grifs jeb transformācijas uguns).

Piektais uztveres celiņš nosaka, ka viņš ir individualitāte, var teikt, bokseris mākslinieks. Mairim ir ļoti radoša pieeja dzīvei, tāpēc viņš praktiski nav noliekams uz lāpstiņām. Ir labi redzams, ka Mairis nav kopš bērnības sapņojis kļūt par čempionu un dot visiem “pa tauri”. Būt “krutākam” par citiem nemaz nav viņa motivācija.

Lasi vēl: Pasaulē bagātākais bokseris atrāda savu jauno 4.3 miljonus eiro vērto auto un citus superauto

 

Vienkārši spēki, kas virza mūsu dzīvi, iebīdīja viņu šajā gultnē, un Mairis nenobijās. Šī gultne ritēs līdz 2019.gadam, jo 13 gadu ilgais cīnītāja etapa periods būs beidzies.

Sāksies jauns periods, un mēs visi sapratīsim, ka Mairim ir daudz plašāks redzesloks un pasaules skatījums, nekā daudzi domā par bokseriem. Iespējams pat, ka Mairis ir pats intelektuālākais 21. gadsimta bokseris (Kib navāls izceļas ar izcilām prāta spējām).

Iespējama pat tāda versija, ka pēc boksera karjeras noslēguma Mairis pabeidz garīgo semināru un kļūst par mācītāju. Varbūt tāpēc, ka, esot vienatnē ar sevi, Mairis izjūt savu piederību cilvēku kopumam un bieži pārdomā, kāds ir tas viņa devums kopējā Cilvēku Garā.

Pagaidām Mairim vislielāko gandarījumu sniedz ģimene un fakts, ka viņam izdevies nest Latvijas vārdu pasaulē. 2011. gada pretestību viņam palīdzēja pārvarēt atbalsts ģimenē. Un 2016. gadā “neaizbrauca jumts” ar lepnību, jo Mairis cenšas sekot nerakstītiem cilvēku ētikas standartiem. Tā kā var teikt, ka pārbaudes gadi, šajā 13 gadu periodā Mairim jau aiz muguras. Jāteic, ka šogad vēl Mairim paredzēta nopietna cīņa aiz okeāna (visticamāk, ASV), un tā beigsies ar viņa uzvaru.

Lasi vēl: Pasaulē bagātākais bokseris atrāda savu jauno 4.3 miljonus eiro vērto auto un citus superauto

Savus panākumus Mairis kaldina ar ļoti sūrām un specifiskām treniņu metodēm. Tā ir tādas “jaguāra” maņas attīstīšana, kas ļauj pretinieku intuitīvi sajust. Viņš burtiski reģistrē pretiniekā esošo spēka koeficientu un tam piemērojas. Mairi nav iespējams uzvarēt nogurdinot, jo viņš pilnīgi netērē enerģiju liekām kustībām.

Treniņos tiek līdz perfektumam noslīpēta katra klasiskā boksera kustība. Protams, absolūti neuzvaramo nav, un pretinieks, kas sāk cīņu ārkārtīgi brutāli mērķtiecīgi un precīzi, varētu izsist no līdzsvara pat 5.Kib. Ja Mairis netiek izsists pirmajos trīs raundos, viņš var “apstrādāt” jebkuru.

Sastopoties ar stipru pretestību, Mairis prot it kā multiplicēties. Pārnesot uz “normālu valodu”, tas nozīmē it kā būt visos ringa stūros vienlaicīgi. Pavisam ekstremālās situācijās viņš ieslēdz 11.Ik enerģiju. Tas dod praktiski spēju izslīdēt no pretinieka sitienu tiešās iedarbības. Ik jeb Vējš ir pastāvīgas un netveramas kustības navāls, kas visu laiku darbojas pastāvīgā režīmā. Un izšķirošais, protams, ir 7.Etznab Maira uztveres diapazonā. Tas darbojas līdzīgi samuraja katanai – absolūti nenoprognozējams un pārsteidzoši precīzs sitiens.

Jūs jau saprotat, ka dot prognozes par nākamo cīņu iznākumu ir vienkārši neētiski. Tāpat arī likt pa plauktiņiem, kas kurā dzīves gadā notiks.

Katrs cilvēks tomēr pats ir savas laimes kalējs un var iziet dzīves pārbaudījumus. Vai arī neizturēt tos. Es domāju, ka mēs par kārtējo Maira sasniegumu dzirdēsim jau drīz – šī gada 9.-21. augustā.

Gribētos vēl tikai piebilst: kaut arī Mairis izmanto savu atpazīstamību pasaulē kā materiālās stabilitātes garantu, viņš nepieķeras naudai. Latvijā viņš uzcels savu sapņu māju, bet diez vai veidos šeit biznesu, lai ņemtu resursus no savu tautasbrāļu makiem. Viņa priekšstats par dzīvi ir, ka latvietim jāpelna, paņemot nauda no ārzemnieka, nevis no sava tautiešu. Savējos bieži vien jāiegulda enerģija, negaidot nekādu atdevi.

Pasaule ir pietiekoši plaša un bagāta, lai ņemtu naudu tur, kur tā ir vairumā. Esmu pārliecināts, ka, ņemot vērā Maira uzticību savām cilvēka vērtībām, mēs 2020.gadā varēsim lepoties ar to, ka šis puisis ir latvietis… ne tikai dēļ viņa sportisko sasniegumu dēļ.

Avots: 

Leave a Comment