Makaroni: veselīgi vai kaitīgi? Klasiska spageti recepte ar tunci

makaroni1
Makaroni izceļas ar zemu pārtikas šķiedru saturu, tāpēc labo uzsūcas. Taču šajā produktā ir daudz kaloriju, kuru dēļ cilvēkiem ar lieko svaru vai noslieci uz aptaukošanos ar makaronu ēdieniem īpaši aizrauties nav vēlams.

Makaronu izstrādājumu pārtikas bioloģisko vērtību nosaka to ražošanai izmantotie milti, kā arī tādas piedevas kā piens un olas. No makaroniem gatavoti ēdieni plaši tiek izmantoti diētiskajā ēdināšanā, tai skaitā kuņģa-zarnu trakta slimību gadījumos. Toties cukura diabēta slimniekiem no makaroniem labāk atturēties.

Lasi arī: Labākie makaroni ar sieru kādus būsi ēdis – šai receptei ir mazs noslēpums

Gatavojot makaronus, tos nedrīkst pārvārīt, lai iespējami vairāk saglabātu pret termisko apstrādi nenoturīgās produktā esošās aminoskābes. Nav ieteicams makaronus atkārtoti sildīt un vēl jo vairāk – apcept.

Šķir nākamo lapu un izmēģini recepti – spageti Vidusjūras gaumē:

Leave a Comment