Mulsinoši – ko mūzika dara ar tavu atmiņu?

brunette-listening-to-music-wallpapers-hd

Neticamus jaunumus Džordžijas Tehnoloģijas institūtā atklājuši senus zinātnieku pētījumus par mūzikas ietekmi uz cilvēka atmiņu.

Šo pētījumu rezultāti atklāj šokējošu faktu par to, ko mūzika ir spējīga panākt – varbūt tagad mēs to vairs tik daudz neklausīsimies, kad centīsimies strādāt vai mācīties. 

 

Džordžijas Tehnoloģiskā institūta paspārnē esošās atmiņas un novecošanas laboratorijas zinātnieki izpētījuši, ka mūzika atņem cilvēkiem koncentrēšanās spējas, kā arī atstāj negatīvu ietekmi uz indivīda atmiņu.

Tas īpaši novērojams vecāka gadagājuma cilvēkiem. “Studenta gados mūzikai nav nekādas ietekmes uz atmiņas spējām, bet, cilvēkam kļūstot vecākam, viņš spēj atcerēties pat par desmit procentiem mazāk informācijas, ja paralēli klausās mūziku,” norādīts pētījumā. Šo pētījumu zinātnieki saista arī ar tā dēvēto ballīšu efektu. Tas apliecina, ka cilvēks zaudē koncentrēšanās un atcerēšanās spējas telpā, kurā ir skaļa mūzika. “Ja jūs nevarat atcerēties vārdu cilvēkam, ar kuru iepazināties bārā, vainojiet mūziku,” paskaidro ASV zinātnieki.

 

Avots :

aLA

Leave a Comment