Viņai no Johnson&Johnson bērnu pūdera attīstījās olnīcu vēzis – jāuzmanās!

Lai cik dīvaini tas neliktos, šis nav pirmais gadījums, kad konkrētais bērnu pūderis ir izraisījis olnīcu vēzi – kompānija jau vairākkārtīgi ir tikusi iesūdzēta tiesā.

2016. gada februārī Misūri tiesa kompensēja Žaklīnas Salteres Foksas ģimenei 72 miljonus dolāru par to, ka Johnson&Johnson produkts bija izraisījis olnīcu vēzi. Iepriekšējā gada maijā Glorija Ristsunda no Dienviddakotas arī saņēma 55 miljonu dolāru kompensāciju par to, ka bērnu pūderis bija izraisījis vēzi.

Luisa Slempa, 62, kurai 2012. gadā tika atklāts olnīcu vēzis, savā slimībā vaino Johnson&Johnson bērnu pūderi, ko viņa ir lietojusi 40 gadus. Vēzis pat ir izplatījies līdz aknām.

Tiesneši ir konstatējuši, ka nav pietiekami daudz pierādījumu tam, ka vēzi ir izraisījis tieši bērnu pūderis. “Mēs gatavojamies papildus pārbaudēm un turpināsim censties aizstāvēt šī uzņēmuma ražotos bērnu pūderus,” tika rakstīts oficiālā paziņojumā.

Talks ir minerāls, kas tiek sasmalcināts baltā pūderī. To plaši izmanto dažādos kosmētikas produktos, lai tiktu uzsūkts mitrums – jau 1894. gadā Johnson&Johnson to sāka izmantot bērnu pūdera ražošanā.

Lasi vēl: Šis FOTO palīdzēs noteikt, vai tev nav krūts vēzis!

Vairāki pētījumi nav atklājuši saistību starp olnīcu vēzi un bērnu pūdera lietošanu sievietes intīmajai higiēnai, un lielākā daļa pētnieku grupu ir konstatējuši, ka talks cilvēka Vese***ai ir pilnīgi nekaitīgs, tomēr Internacionālā vēža pētniecības aģentūra apgalvo, ka talka lietošana ģenitāliju zonā “varētu būt kancerogēna”.

Izrādās, ka sievietēm, kuras ilgstoši lieto bērnu pūderi, kura sastāvā ir talks, intīmajās zonās, pastāv 40% lielāks risks saslimt ar olnīcu vēzi.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment