Otrreiz uguns paņēma visu: ģimene Amatas pusē paliek bez nekā un lūdz palīdzību

Pusgada laikā kāda ģimene Amatas novadā piedzīvojusi divus ugunsgrēkus, atstājot astoņu cilvēku iedzīvi zem gruvešu kaudzes. Vairāk par to, kas bija mugurā, naktī izskrienot no mājas, nav palicis, tādēļ ģimene lūdz cilvēku palīdzību.

Kad janvāra beigās raidījums “Degpunktā” tikās ar Sendiju un izstaigāja liesmu skarto māju, cerības atjaunot māju bija laika jautājums. Ar apdrošinātāju un cilvēku palīdzību 30. aprīlī Sendijas ģimene atkal atgriezās mājās, bet viņu prieks nebija ilgs – šonedēļ atkal ēkā izcēlās ugunsgrēks – vannasistabā, – kas šoreiz nesaudzēja neko.

Pēc janvāra ugunsgrēka sieviete saņēma vairākus zvanus un uzklausīja padomus no svešiniekiem par neapdomīgo rīcību, dzīvojot vietā, kur jau ir dedzis. Trešo reizi sagaidīt Sendija vairs nevēlas, tādēļ to, kas vēl atlicis no mājas, plāno nojaukt un doties jaunas mājvietas meklējumos citā pilsētā. Ģimene pat saredz zīmi ugunsgrēku datumos – pirmais notika 18. janvārī, pēdējais – 18. jūlijā.

Amatas novada pašvaldība ģimenei ir nodrošinājusi pagaidu dzīvesvietu bijušās Sērmūkšu pamatskolas telpās, kur pieejams ūdens, elektrība, siltums un jumts virs galvas.

Ģimenei nepieciešamo mantu saraksts ir garš. Ikviens, kurš spēj palīdzēt materiālā ziņā, naudas līdzekļus ģimenei var ziedot uz kontu Sendija Sprukule-Circene LV50HABA0551029525141, kā arī varat sazināties ar sievieti, zvanot pa tālr.: 29495822.

Avots:

COMMENTS

  • <cite class="fn">hartijs</cite>

    Nu jau aizdomīgi paliek! Gan jau jaunajā vietā arī degs. Vēl jo vairāk, kad īpašums tiks apdrošināts. Apdrošināšana plus samestā naudiņa.
    Vienai kafejnīcai trešajā reizē iekļāva punktu, ka ugunsgrēka gadījumā vairs nemaksās. Ēka jau labu laiku darbojas bez vainas. Tagad gaida plūdus, Kas faktiski būtu iespējams, jo atrodas potenciālā plūdu rajonā.

Leave a Comment