Padomi: iemācies pārvarēt kautrību!

Sarunājies ar savu ķermeni!

1. Apsēdies vai nogulies ērtā pozā. Aizver acis, elpo dziļi un atbrīvojies.

2. Izjūti savu ķermeni. Tad sāc domāt par kādu ķermeņa daļu – kura pirmā ienāk prātā. Tu sarunāsies tieši ar šo ķermeņa daļu.

3. Pajautā, kas tur mājo. Tas varētu būt kāds veidols, būtne vai cilvēks. Tā varētu būt liela, melna lāse, čūska, tava māte vai bijusī skolotāja. Pajautā, kāds ir tās nolūks. Kāds mērķis tai ir šajā ķermeņa daļā? Varbūt tā cenšas tevi pasargāt; paglābt no sarežģījumiem, lai tu sevi nepadarītu par muļķi.

4. Kad ir saņemta atbilde, tad pajautā, vai tā labāk negribētu darīt ko citu. Varbūt labāk tai būtu tikt brīvībā? Ieklausies atbildē.

5. Ja tā saka “jā”, tad pasaki paldies, ka tā bijusi tur, un atbrīvo to. Pirms to atbrīvo, tu vari paskatīties arī dziļāk, lai uzzinātu, kādas senas domas un jūtas tajā mājo.

6. Ja tā saka “nē”, tad tu varbūt neesi gatava no tās atteikties. Dziļi ieskaties tajā un mēģini saprast, kas mazina tavu pašpaļāvību. Iespējams, ka tā būtu gatava kaut ko pašos pamatos mainīt. Izpildi bieži šo vingrinājumu, līdz būsi atradusi problēmas cēloni un, lai vai kas kontrolētu šo ķermeņa daļu, ļauj tam jūs pamest! 

 

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

Leave a Comment