Policisti atklāj, pēc kā viņi izvēlas apturēt braucošu automašīnu

Bieži roda tāda situācija, ka policisti aptur vienu mašīnu, bet otru palaiž. Kā viņi izvēlas, kuru apturēt? 

Nevienam šoferītim nepatīk policistu atrašanās tuvumā. Kaut arī viss it kā ir kārtībā, sirsniņa tik un tā trīc. Līdz šim mēs varējām tikai minēt, kā policisti izlemj, kuru automašīnu apturēt, bet tagad esam par to pārliecināti.

Policisti kādā intervijā atklāja savu metodi. Iespējams, domāji, ka viņi tā uz ”dullo” ķer, bet nē! Viņiem ir sava shēma, pēc kuras vadīties.

Lūk, ko Pol***ja ņem vērā!

Ātrumu

Protams, kad automašīna ir kustībā, viņi pašu pirmo ņem vērā ātrumu. Ja tas ir palielināts, tad divu domu nav – ir jāstādina. Aizdomīgi policistiem arī liekas, ka šoferīši brauc pārāk lēni. Šādās situācijās viņi arī bieži vien nolemj aprunāties ar autovadītāju.

Automašīnas izskatu

Ja automašīna ir klāta ar dubļiem, zālēm un netīrumiem, tad viņi izvēlas apturēt šoferīti, lai pārbaudītu automašīnas dokumentus un vadītāja apliecību. Policisti bieži atklāj, ka šādas automašīnas ir bez dokumentiem vai zagtas, tādēļ autovadītāju nolemj braukt pa tā sauktajiem “melnajiem ceļiem”.

Lasi vēl: Autoceļu «melnie punkti» – šajās vietās Latvijā jāievēro īpaša piesardzība!

Automašīnas marku

Tautā ir pieņemts, ka policisti redz tikai BMW markas automašīnas un tās visas ir gatavi apturēt, bet tā gluži nav. Pēc nesenajiem pētījumiem tika noskaidrots, ka jaunieši labāk izvēlas citu marku automašīnas.

Policisti nebaidās teikt, ka lielāku uzmanību pievērš citu automašīnu markām, jo tur taču šoferīši nodomās: “Man nav BMW, tad jau neapturēs!”.

Braukšanas stilu

Ja automašīna “šķeterē” pa ceļu, tas jau ne tikai policistiem liksies aizdomīgi, bet gan visiem, kas to ievēros. Visbiežāk šādos gadījumos atklājas, ka šoferītis ir lietojis alkoholu un ir “zem promilēm”.

Par pārējām pazīmēm policisti gan noklusē, sakot vien, ka šīs ir galvenās pazīmes, bet par pārējām viņi nolemj likt spriest pašiem vai arī pavisam vienkārši – ievērot visu CSN, lai nebūtu jāuztraucas gadījumos, kad mašīna tiek apturēta!

Avots:

Leave a Comment