Praktiskā maģija: Ko par Tavu raksturu un veselību pastāsta nagi?

 

landscape-1471369580-gettyimages-174030866

 

1. Nagu forma

Nagu forma atspoguļo pamatstihiju, kas liecina par cilvēka psihes pmatstruktūru.

Kvadrātveida nags norāda uz Zemes stihiju un vēsta par praktiskumu, piezemētību, fizisko aktivitāti un konservatīvismu. Šie cilvēki augstu vērtē komfortu un materiālās vērtības, prot skaitīt un itin bieži arī nopelnīt līdzekļus.

Iegarens, pirksta galā nedaudz paplašināts nags atbilst Uguns stihijai, kā arī aktīvam, darbīgam cilvēkam, kurš reizēm spēj būt agresīvs un pat cietsirdīgs. Šie cilvēki kļūst par lieliskiem sportistiem vai militārajiem darbiniekiem.

Ovāli nagi mēdz būt Ūdens stihijai piederošiem cilvēkiem. Viņi smalki sajūt visas virmojošās noskaņas, ir psihiski aktīvi, apveltīti ar bagātu emociju paleti. Viņi teicami prot radīt emocionālo kontaktu ar pārējiem, labi orientējas mūzikā un arī paši var kļūt par atzītiem mūziķiem.

Gari nagi atbilst Gaisa stihijai. Šie cilvēki ir komunikabli, smalki sajūt un uztver informāciju. Viņi viegli nodibina kontaktus ar pārējiem, prot momentāni uztvert svešu domu, saņemt nepieciešamo informāciju. No viņiem iznāk teicami žurnālisti, tulki, sabiedrisko attiecību un komunikāciju speciālisti.

Reālajā dzīvē reti nākas saskarties tikai ar vienas konkrētas stihijas izpausmēm, vairākumam cilvēku novērojams stihiju sajaukums, taču dominējošā forma (vai formas) tomēr pastāv.

Sociālajā jomā ieapaļi nagi sola laimi un veiksmīgi izveidojušos dzīvi, spici nagi – augsti attīstītu intelektu un atpazīstamību. Taisnstūrveida nagi liecina par godīgumu, praktiskumu, arī godkārību un labu veselību. Smaili nagi norāda un aprobežotību.

Lasi vēl: 6 paši vērtīgākie vitamīni nagiem

 

3. Nagu cietums, garums un biezums

Nagu spīdums un tonis

Ķīnieši pēc nagu spīduma un krāsas mēdz noteikt arī cilvēka raksturu un likteni.

Spīdīgi nagi ir pārticības un bagātības pazīme. Varbūt tieši tāpēc ne tikai sievietes, bet arī vīrieši mēdz taisīt manikīru un pārklāt nagus ar laku (vīrieši, protams, izmanto bezkrāsaino).

Dzeltenīgi sārti nagi norāda uz likteņa labvēlību, kad veiksmīgas situācijas rodas it kā pašas no sevis, bez cilvēka īpašas piepūles.

Dzeltenīgi, spīdīgi nagi sola cēlus draugus un domubiedrus, kas vienmēr gatavi palīdzēt. Tādam cilvēkam nedraud nodevība.

Plakani, sārti un spīdīgi nagi Ķīnā ir īpašā godā, jo tie sola, ka cilvēks, ja pacentīsies, ieņems valsts ierēdņa amatu.

Viegli zilgani, spīdīgi nagi akcentē cilvēka uzticamību.

Bālgani un gaiši nagi liecina par slinkumu un bezatbildību, bet tumši – par zemu sociālo statusu.

Biezi un cieti nagi norāda uz ilgu un nodrošinātu dzīvi. Kopumā biezi nagi ir zīme, ka tā īpašniekam dzīvē bieži tiks rīkoti svētki.

Gari nagi akcentē bezbailību un gribasspēku, spēju uzvarēt jebkurā situācijā. Senos laikos cilvēki nēsāja kaklā savvaļas dzīvnieku nagus, jo uzskatīja tos par aizsargājošu amuletu, kas dāvā drosmi, spēku un gribu uzvarēt. Īpašā vērtē bija plēsoņu – lāču, lauvu, tīģeru – garie un spēcīgie nagi. Starp citu, Āfrikā mednieki vēl mūsdienās mēdz sevi izdaiļot ar lauvu nagu virtenēm – tas paaugstina viņu sociālo statusu, sevišķi tad, ja lauvu pieveicis pats mednieks.

Mīksti nagi norāda uz slinkumu, izlutinātību, bet vienlaikus arī uz tādu īpašību kā estētiskums. Ja nagi ir mīksti un šauri, tā ir pazīme, ka cilvēks baidās riskēt, kā arī norāda uz īsu mūžu. Ja piedevām nagi ir īsi, tas akcentē vāju gribasspēku, bailes kaut ko mainīt un sākt jaunu.

Sausi un nespodri nagi ir nelaimīga likteņa un talantu trūkuma spogulis. Viegli lūstoši nagi norāda uz nespēju pabeigt lietas līdz galam.

Te var piebilst, ka nolūzis nags ir zīme, ka kaut kas sāk veidoties ne tā, kā vajadzētu. Ja situācija arī atrisināsies, visticamāk, ne tā, kā to vēlētos naga īpašnieks.

Jebkurš bojājums un plankums uz naga norāda uz trūkumiem raksturā vai šķēršļiem un neveiksmēm. Tiesa, ja plankumi ir balti, situācijas var būt arī patīkamas.

Pēc nagu mēnestiņiem var spriest, cik labi vai slikti strādā enerģētiskie meridiāni. Jā mēnestiņš ir pazudis, tas liecina, ka organisms ir piesārņots un nepieciešams ķerties pie tā attīrīšanas, šo procesu sākot ar zarnu traktu.

la.lv

Leave a Comment