Tauku atsūkšana jeb liposakcija – atsauksmes un padomi ko darīt

Tauku atsūkšana
Tauku atsūkšana jeb liposakcija ir procedūra, kuru izvēlas daudzi, lai tiktu galā ar lieko apaļumu problēmu. Bet kura metode ir labākā un cik droša tā ir? 

Skatoties uz liekajiem apaļumiem, kas saradušies atsevišķās ķermeņa vietās, prātā ienāk doma: varbūt no tiem var atbrīvoties ar tauku atsūkšanu?

Tauku atsūkšanā izmanto dažādas tehnoloģijas, taču jebkurā gadījumā tas notiek līdzīgi.

 

Daudzi kļūdās, domādami, ka tauku atsūkšana jeb liposakcija ir labākais un ātrākais veids, kā tikt vaļā no liekajiem kilogramiem. Pēc operācijas var cerēt uz ķermeņa apjoma samazināšanos par vienu vai pusotru izmēru.

Liposakcija palīdz nogludināt nelielus ķermeņa aprišu defektus, kur taukaudu šūnas sakrājušās vairāk nekā citviet. Abu dzimumu pārstāvjiem problemātiskās vietas ir tā sauktie mīlestības rokturīši virs gurniem, vēdera lejasdaļa un sievietēm augšstilbi.

 

Ne visos gadījumos

Ja apaļīgais vēderiņš ir stingrs, nevis ļumīgs, visticamāk, no liekajiem taukaudiem nāksies atbrīvoties, ievērojot diētu un sportojot. Atsūkt iespējams tikai taukus, kas izvietoti virs muskuļu slāņa.

Šo operāciju vērts veikt, ja ir cītīgi sportots, ievērota diēta, izdevies samazināt svaru un jau pusgadu to noturēt, taču saglabājusies tā sauktā jātnieku bikšu deformācija uz augšstilbiem, ceļgalu iekšpusē parādījušies taukaudu uzkrājumi vai arī nekādi neizdodas dabūt nost nelielu vēderiņu,

– skaidro Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centra plastikas ķirurģe Anda Gaile.

Pacients konsultācijas laikā tiek uzklausīts, apskatīts un iztaustīts. Viņam liek nogulties un nostāties dažādās pozās, lai noteiktu problēmas iemeslu.

Lasi arī: 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt

Nepieciešamības gadījumā nākas veikt papildu izmeklējumus – magnētisko rezonansi vai ultrasonoskopiju.

 

Šķir otru lapu, lai sīkāk uzzinātu par dažādām tehnoloģijām tauku atsūkšanai un to priekšrocībām

Leave a Comment