Problēmas ar matiem: par ko liecina, kā novērst?


Stress, hormonu līdzsvara traucējumi, neveselīgs uzturs – tas viss var ietekmēt matu izskatu. Mati ir ļoti jutīgi pret pārmaiņām organismā, tie ir kā organisma barometrs.

Ja organismā kaut kas nav kārtībā, visas svarīgākās uzturvielas tiek novirzītas nozīmīgākajiem orgāniem, un mati paliek tukšā, tāpēc arī cieš to izskats.

Sievietes tādās reizēs parasti vaino matu krāsu, laku, šampūnu utt. Tiesa, pie vainas mēdz būt arī tie, taču panākt, lai mati atkal būtu spīdīgi, tikai nomainot šampūnu, ir daudz par maz. Sievietēm pārmaiņas matu izskatā biežāk liecina par vienveidīgu uzturu, hormonu līdzsvara svārstībām vai reakciju pret kādu medikamentu. Šie traucējumi ir novēršami, galvenais – pareizi noteikt cēloni.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Kāpēc mati izkrīt

Mati var sākt izkrist vai kļūt plānāki dažādu cēloņu dēļ: pēc emocionālas traumas, Sli**bas, operācijas, vairogdziedzera darbības traucējumu, anēmijas vai hormonu līdzsvara traucējumu dēļ.

Matu zudumu var izraisīt arī stress, jo tas palielina adrenalīna izdalīšanos, kas liek organismam pastiprināti izstrādāt vīrišķo hormonu – testosteronu. Ja matu folikulas ir jutīgas pret šo hormonu, mati var sākt izkrist. Mati sievietēm var izkrist arī pēc dzemdībām, jo grūtniecības laikā tie aug pastiprināti.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kādēļ mati ir neveselīgi un kā to mainīt!

Leave a Comment