Septiņi pasaulē biedējošākie ūdens atrakciju slidkalniņi – #4 būtu drosme pamēģināt?

Katru gadu līdz ar vasarīgi silta laika iestāšanos cilvēki atklāj grilēšanas un dabā atpūšanās sezonu. Daudzi iekopj savus piemājas dārzus un vasarnīcas, lielāko daļu laika pavadot tajos.

Savukārt citi bauda vasaru, apmeklējot ūdens atrakciju parkus. Visiem labi zināms, ka daži no šajos atrakciju parkos esošajiem slidkalniņiem var būt patiesi biedējoši. Ja esi visa ekstrēmā un pārgalvīgā cienītājs, kā arī vēlies zināt, kuri ir pasaulē biedējošākie ūdens slidkalniņi, noteikti aplūko šo sarakstu. Vasara vēl tikai priekšā – kas zina, iespējams, tas iedvesmos tevi doties uz pasaulē apmeklētākajiem ūdens atrakciju parkiem.

1. Insano (Pludmales parks (Beach park), Brazīlija)

Šis atrakciju parks atrodas 90 kilometru attālumā no Brazīlijas ziemeļaustrumu piekrastes. Insano slidkalniņu Pludmales parkā īpaši iecienījuši adrenalīnu baudīt mīloši pārgalvji. Tas ir pasaulē augstākais ūdens slidkalniņš, kas sasniedz 42 metru augstumu.

2. Brain Wash (Wet’n’Wild ūdens atrakciju parks, Florida, ASV)

Orlando pilsētā atrodas ne tikai Disneja pasaule, bet arī ūdens atrakciju parks Wet’n’Wild. Atrakcija Brain Wash nav parasts ūdens slidkalniņš, tajā ir iestrādāti skaņas, video un gaismu efekti, kā arī 16 metrus augsts brīvais kritiens, kas noteikti liks tavai sirdij dauzīties kā negudrai.

3. Aqualoop (Therme 3000 ūdens atrakciju komplekss, Slovēnija)

Aqualoop ir viens no pasaulē ātrākajiem nobraucieniem. Slovēnijā esošajā atrakcijā iespējams slidināties lejā pa 360 grādus veidojošam caurulēm, kas noteikti saasinās visas maņas līdz pat nonākšanai baseinā.

4. Faser (Galaxy ūdens atrakciju parks Erdingā, Vācija)

Erdinga ir pilsēta, kas atrodas netālu no Minhenes, tajā ir visnotaļ aizraujoša atrakcija ar nosaukumu Faser. Šajā nobraucienā cilvēks traucas lejup ar ātrumu, kas pārsniedz 70 kilometrus stundā.

Lasi vēl: Reizes, kad amerikāņu kalniņi izrādījās nāvējoši – pilnīgas šausmas!

5. Summit Plummet (Disney’s Blizzard beach, Florida, ASV)

Apmeklējot šo atrakciju parku un dodoties lejā pa izslavināto Summit Plummet kalniņu, ir vērts zināt, ka pa to cilvēks traucas ar ātrumu, kas sasniedz vairāk nekā 95 kilometrus stundā. Ja netici, tad nobrauciena laikā ieteicams pie peldkostīma vai peldbiksēm pievienot ūdensizturīgu spidometru.

6. Skorpiona aste (Noasa arkas ūdens atrakciju parks, Viskonsīna, ASV)

Šīs ūdens atrakciju parks atrodas Viskonsīnas centrālajā daļā, aptuveni 90 kilometru attālumā no Medisonas pilsētas. Slidkalniņš “Skorpiona aste” tevi lejā pa 120 metrus garo kalniņu nogādās nieka 5-8 sekunžu laikā.

7. Leap of Faith (Atlantijas paradīzes sala, Bahamas)

Šajā atrakciju parkā no 18 metru augstuma aso izjūtu cienītāji trauksies lejā līdz atvērtā tipa baseinam, kas pilns ar haizivīm. Atrakciju parka apmeklētāju no plēsoņām norobežo vien plānā, caurspīdīgā slidkalniņa siena.

Avots: huffingtonpost.com

Leave a Comment