Šis ciemats ir krāsainākā vieta pasaulē – īsta paradīze!

Nabadzīgs Indonēzijas ciemats ir kļuvis par tūristu iecienītu galamērķi, kad vietējie iedzīvotāji to pārvērta īstā brīnumā.

Indonēzijā esošais Kampung Pelangi ciemats pēc grandiozām pārvērtībām kļuvis par visneticamāko tūristu piesaistes objektu.

Ciemats pirms pārvērtībām

Reģionālā komiteja ciemata attīstības plāna ietvaros piešķīrusi tam 300 000 000 Indonēzijas rūpiju (20 000 eiro) lielu budžetu, lai pārvērstu Kampung Pelangi apmeklēšanas vērtā tūrisma objektā.

Indonēzijas Celtnieku apvienība projekta veikšanai piešķīrusi materiālus un darbaspēku. Blakus esošās Semarangas pilsētas mērs arī pielicis palīdzīgu roku plāna īstenošanā, ar rokām pārkrāsojot dažas no 232 mājām.

Aprīļa beigās projekts tika pabeigts un kopš tā brīža tas izpelnījies plašu sociālo mediju uzmanību.

Pāris pirmo ciemata apmeklētāju bildes, kurās redzamas krāsainās mājas, sasniegušas visas pasaules auditoriju.

Katru īpašums, kuru iepriekš uzskatīja par graustu, nu rotā dzelteni, violeti un zili zigzagi.

Uz ēkas, kas novietota gājēju celiņa beigās, uzzīmēta metaforiska varavīksne, bet tai pretējās mājas sienu rotā daudzkrāsainas pumpiņas.

Lasi vēl: 10 Latvijas dabas spēka avoti, kas iedvesmo. Pat Rīgas centrā!

Idejas autors ir 54 gadus vecs skolotājs Slamets Vidodo – viņš atklāj, ka iedvesmojies no citiem Āzijas reģioniem, kuru tūristu piesaistei izmantojuši līdzīgas metodes.

Apgabala Mākslas, kultūras un sporta departamenta direktors Ganpejs Semarangs piemetināja: “Viena māja nokrāsota kā minimums trīs krāsās. Projekta ietvaros mēs sadarbojāmies ar Ceļu aģentūru, Tūrisma aģentūru, kā arī citām iestādēm.”

Arī vietējie iedzīvotāji izmantojuši lielo tūristu pieplūdumu, lai pārdotu tiem pašu rokām pagatavotus suvenīrus un citus labumus.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment