Skūpstīšanās pozitīvi ietekmē tavu veselību

1. Skūpstīšanās nostiprina imunitāti

Ir pierādīts, ka skūpstīšanās nostiprina sievietes imūnitāti pret citomegalovīrusu (herpetiskais vīruss). Kad tas tiek pārnēsāts no mutes uz muti, ja sieviete ir stāvoklī, tas auglim var izraisīt tūlītēju aklumu un citus iedzimtus defektus. Tomēr pieaugušajiem šis vīruss nekādu kaitējumu nenodara. Skūpstīšanās palīdz iznīcināt infekciju, kā arī nostiprināt organisma aizsargspējas.

2. Skūpstīšanās palīdz izvēlēties pareizo partneri

Dažkārt skūpstīšanās tiek uzskatīta par “partnera novērtēšanas rīku”. Skūpstīšanās laikā 5 no 12 galvaskausa nerviem saņem informāciju no mutes. Kad tu skūpsties, tu sajūti, sadzirdi un redzi to cilvēku. Tādēļ skūpstīšanās nav TIKAI skūpstīšanās. Tas ir pamatīgs apliecinājums tam, kāda tu esi, ko tu vēlies un ko tu esi spējīga dot.

3. Skūpstīšanās sadedzina kalorijas

Skūpstīšanās laikā tiek sadedzinātas 2 – 6 kalorijas. Nav jau gluži maratona skriešana, bet skūpstīšanās aptuveni stundu var sadedzināt kalorijas, kuras esi uzņēmusi izdzerot, piemēram, vienu vīna glāzi. Un tas ir kaut kas!

4. Skūpstīšanās nostiprina sejas muskuļus

Protams, tavā mērķu saraksta augšgalā noteikti ir skaista presīte un tvirtas kājas, tomēr tavai sejai arī ir nepieciešams treniņš. Kad tu skūpsties, tiek nodarbināti 30 sejas muskuļi – tātad jo biežāk skūpstīsies, jo skaistāka būs arī tava seja!

5. Skūpstīšanās tevi atslābina

Skūpstīšanās palielina oksitocīna līmeni – ķermeņa dabīgo atslābinātāju, kā arī palielina endorfīnu, kas liek tavam ķermenim justies labi. Tādēļ ņem savu partneri pie rokas un skūpstieties tik ilgi, cik vien varat!

Leave a Comment