Solārijs: 6 droša iedeguma noteikumi, kas jāzina ikvienam!

solarijs1

 

Solārijs ir īpašas ierīces, kas apgādātas ar speciālām lampām, kuras veic saules staru lomu.

Atšķirībā no debesu spīdekļa šo staru iedarbība uz ādu ir maigāka. Pirmkārt, solārija ultravioletajos staros nav agresīvo C spektra staru. Otrkārt, mākslīgā saule iedegumam nepieciešamos A un B starus sniedz dozēti. Taču, neraugoties uz visu, gan īstās, gan mākslīgās saules ultravioletās vannas jāpraktizē saprātīgi. Bet dažam labam tās pat nav vēlamas.

Droša iedeguma noteikumi

Lai iegūtu optimālu iedegumu solārijā, nepieciešamas aptuveni 10 procedūras (sauļošanās ilgums – maksimālais, ko pieļauj katra konkrētā cilvēka ādas tips). Lai uzturētu šādu iedegumu, pilnīgi pietiek apmeklēt solāriju 2 reizes nedēļā, obligāti ievērojot drošību.

1. Bez liekas kautrēšanās jānoskaidro, cik stundu nokalpojušas lampas. Ja tās ir jaunas vai gandrīz jaunas (mazāk par 20 stundām), sauļošanās laiks jāsamazina.

2. Kolīdz parādās nepatīkamas sajūtas, sauļošanās jāpārtrauc.

Lasi arī: Iedegums bez sauļošanās – ar paštonējošiem līdzekļiem. Vai nekaitē?

3. Jāizmanto speciālā solāriju iedegumam paredzētā kosmētika. Līdzekļi, kas paredzēti pludmalei, solārijā neder.

4. Jāveic visi drošības pasākumi: jāizņem kontaktlēcas, jāuzliek aizsargbrilles, sievietēm jāapklāj krūšu dziedzeri, bet, lai neciestu mati, jāapsien lakatiņš vai jāuzvelk cepurīte.

6. Īsi pirms seansa nav ieteicams mazgāties ar ziepēm (sausa āda vairāk pakļauta apdegumam). Ķermenis nedrīkst būt mitrs. Pēc pirts vai saunas, kad āda ir attīrīta no atmirušo šūnu aizsargkārtiņas, no solārija labāk atteikties.

Leave a Comment