Stress dzen pie ledusskapja. Kā turēties pretī

la23

Tas, kurš iedzīvojies liekajos kilogramos, bieži vainu noveļ uz stresu, jo tieši tad roka mēdz neviļus stiepties pēc ēdiena, īpaši – pēc saldumiem.

“Stresa apēšanai ir gan psiholoģiskie, gan fizioloģiskie cēloņi,” akcentē skaistuma kl**ikas 4. Dimensija ārste un uzturzinātniece Guna Havensone. Parasti gribas ēst nevis gaļu, bet produktus, kas ir cukura avoti, jo to pieprasa smadzenes. Stresa apstākļos organisms enerģiju grib saņemt pēc iespējas ātrāk, un vislabāk asimilējas tie produkti, kuru sastāvā ir ogļhidrāti. Savukārt glikoze ir tas substrāts, kas uzreiz noder smadzenēm, nierēm, muskuļiem.

Stresa situācijā tā ir liela māka– iedot organismam saldumu, lai smadzenēm, tā teikt, ir miers, bet tajā pašā laikā apmierināt arī kuņģi, lai pēc pusstundas roka atkal netiektos pēc salduma.

Pirmais variants – apēst saldu apelsīnu, divus gabaliņus šokolādes un klāt – vēl vienu jogurtiņu bez piedevām.
Otrs variants ir izvēlēties četras dateles, kas ir ļoti saldas, un klāt piegrauzt divas sausmaizītes, uz kurām uzlikts tējas siers.

Trešā versija– divas šokolādes konfektes un neliels biezpiens trauciņš, proti, notiesāt ne tikai ātrās enerģijas nesēju saldumu, bet arī ko tādu, kas ilgāk uzkavēsies kuņģī. Pretējā gadījumā, dodot priekšroku tikai saldumiem, tie ātri tiks apēsti, un jau pēc neilga laika organismam atkal nebūs miera.

Leave a Comment