Tas ir domāts tev: izveidota gulēšanas fitnesa nodarbība, kuras laikā arī tiek dedzinātas kalorijas

Vai tu vēlies pakļauties sabiedrības normām un iegādāties trenažieru zāles abonementu, bet tu apzinies, ka tev patiesi riebjas fiziskas aktivitātes? Šis fitnesa jomas jaunievedums tevi noteikti iepriecinās.

Deivida Loida fitnesa klubs (Apvienotajā Karalistē) ir ieviesis jaunu fitnesa veidu – “sporta gulēšanu”. Šī treniņa laikā tā dalībniekiem nav nekas jādara, tikai 45 minūtes jāpavada guļot.

Izklausās brīnišķīgi, vai ne?

Šīs fitnesa nodarbības dalībnieki, ienākot sporta studijā, neierauga trenažierus, bet gan vienguļamās gultas.

Aizmirsti par augsta tempa mūziku, šajā sporta zālē skan relaksējoša mūzika, kas palīdz atslābināties un doties pēcpusdienas dusā. Tāpat studijas temperatūra snaudas laikā tiek pazemināta, lai veicinātu kaloriju dedzināšanu.

Kāds gan labums no gulēšanas? Nodarbības tika zinātniski izstrādātas, lai “atjaunotu prāta spējas, uzlabotu garastāvokli, kā arī ļautu sadedzināt kalorijas,” skaidro projekta izveidotāji.

“Sporta gulēšana” izveidota, balstoties uz akadēmiskiem pētījumiem par diendusas ietekmi uz veselību. Noskaidrots, ka tā uzlabo modrību, mazina trauksmainību un stresu, kā arī uzlabo garastāvokli.

Lasi vēl: Dzerot šo tievēsi pa 1kg dienā! Nekādu diētu un sporta zāles!

Ikviens, kurš dzīvo vai viesojas Londonā, var izmēģināt “sporta gulēšanu” un pārliecināties par tās efektivitāti.

Miega eksperte Ketrīna Pinkhema skaidro:

Miegs patiesībā ir daudz svarīgāks, nekā cilvēki iedomājas. Mēs koncentrējamies uz īstermiņa problēmu risināšanu, tādu kā nogurums un koncentrēšanās spēju zudums, tomēr miegs vai tā trūkums mūsu veselību un labklājību ietekmē arī ilgtermiņā Miega trūkums noved pie paaugstinātas trauksmainības un pat depresijas, tāpat tas ir atbildīgs par enerģijas trūkumu, kā arī prāta skaidrību un pieņemtajiem lēmumiem. Tas viss ilgtermiņā ietekmē mūsu fizisko veselību.”

Deivida Loida fitnesa klubu pārstāvis piemetina: “Mēs pastāvīgi meklējam jaunus veidus, kā tikt galā ar cilvēku problēmām, viens no šādiem veidiem ir jaunieviestā “sporta gulēšana”.

Lai arī sporta studijas telpu aizpildīšana ar gultām šķiet neierasta, tā sniegusi lieliskus rezultātus. Mēs esam sajūsmināti par iespēju turpināt šo projektu un nākotnē aprīkot arī citus sporta klubus ar šāda veida inventāru.”

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment